www.kme.cz

Město Kuřim

Jihomoravský kraj

ŠK KME-DDM Kuřim

Mládež a šachy

MČR Tábor - zhodnocení
Jako vedoucí výpravy a trenér připojuji pár postřehů z víkendového MČR družstev ml.žáků.
Především bych chtěl všem dětem poděkovat za vzorné chování a bezproblémový průběh akce, což v loňském roce nebylo. Z jednotlivců bych vyzvednul výborný výkon Julči (6/9).
David se oproti loňsku posunul ze 6.desky na 1., ale zůstal trochu za očekáváním. 2/9 při prům.soupeřů 1522 je málo.
O Julče už byla řeč a je z předvedené hry bylo vidět, že tréninky s GM Veličkou ji jdou k duhu.
Matěj sehrál plno hodnotných partiií a hlavně v zahájení neměl žádný problém. Výkon 5/9 je velmi solidní.
Tomáš nevyhrál jedinou partii a 2/9 je méně, než jsem předpokládal. Je třeba říct, že měl těžké soupeře, na které zatím nestačí.
Gabikovi chybí větší turnajová praxe a sráží ho rychlá hra.Nicméně 4,5/9 není špatných.
Anička převedla dobrou hru a v několika případech se sama připravila o lepší výsledek než 4/9.
Pro všechny platí, že co stačí na kraj je na republiku málo a pokud chceme pomýšlet na lepší výsledky, musíme zlepšit tréninky a více pracovat doma.
Honza Číhal | 17/Jun/2013 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1554 | Komentáře(5) |

MČR Tábor 2013 závěrečné zhodnocení.
Upoutávka Druhý den pro nás začal celkem slibně, zdolali jsme ŠK Chodov, který byl zhruba na stejné úrovni a usídlili se v první desítce, 4. kolo nám tím pádem nadělilo "silnějšího" soupeře v podobě QCC České Budějovice, na které jsme v téměř stejné sestavě narazili i na přeboru škol, historie se bohužel opakovala a odešli jsme s celkem jasnou porážkou. Za odměnu, že jsme prohráli, jsme opět dostali silného soupeře v podobě ŠK Porg Praha, tady naši ale naprosto nečekaně zaváleli a porazili favority 5:1, což jistě nečekal ani náš soupeř. Odpolední los nám přisoudil opět jednoho z aspirantů na popřední umístění Slávii Orlovou a opět jsme dostali výprask 0,5:5,5, no aspoň to nebyl kanár. Poslední sobotní soupeř Veselí n. Luž. byl velice přijatelný, nicméně ani zde se vítězství nerodilo lehce, ale nakonec výsledek 4,5:1,5 nás vynesl po druhém dnu na celkově krásné 9. místo a přáli jsme si, že poslední den alespoň při jedné výhře můžeme pokukovat po té magické třináctce, která zaručuje další postupové místo pro příští rok. Bohužel los nebyl až tak příznivý a poslední dvě kola jsme opět prohráli, i když především to poslední s ŠK Lípa mohlo klidně dopadnout i remízově. Celkově jsme uhráli to, na co jsme byli původně nasazení - tedy 18. místo (při 17. nasazení). Regulérnost byla trochu narušena již dříve avízovaným špatným nasazením jednotlivých družstev v prvních dvou kolech, ale na to se vymlouvat nemůžeme.
Celkové šachové zhodnocení jistě provede šachový velitel Honza Číhal, já pouze přidám svůj krátký postřeh.
Oproti loňsku nám v sestavě zbyl jediný hráč - David Němec, který se ze 6. šachovnice posunul až na první, ostatní hráli poprvé. I z tohoto hlediska má tento tým perspektivu, navíc když v příštím roce všichni, kromě Gabíka Vašeka, mohou hrát znovu.
Zhodnocení z pozice kulturního a sportovního velitele :-).
Ubytování perfektní viz fotky z předchozího dne. Strava trochu horší, hlavně ty snídaně se salámem Gothaj dvakrát po sobě a čajem na příděl většinu naší výpravy tedy nenadchly. Doprovodný program jsme využili převážně v sobotu. Stihli jsme navštívit muzeum lega, dívky omrkly Skřítkov a po večeři jsme si domluvili mezistátní fotbalové utkání s Durasem na jejich domácí půdě. Tam jsme slavně zvítězili 2:1, když góly zajistila moje maličkost a David Němec (a to jsme hráli pro profesionálním fotbalistům Zavadilům). Dodatečně ještě budou k dispozici na rajčeti krátké sestřihy kameramanky Moniky Fialové). Za zmínku jistě stojí říct, že soupeř si sám zfauloval a vyřadil ze hry dva hráče, takže jsme z počátečního oslabení dohrávali v přesilovce :D. Výhru jsme pak se soupeři zapili v místním osvědčeném pohostinství u Berana. Po cestě zpět jsme stihli ještě navštívit Noc kejklířů, která probíhala v centru města a na parkánech. Zapomněla jsem ještě dodat, že jsme si také zahráli i pár karetních her a největší ohlas sklidil Dobble. Počasí vyšlo dokonale a děti si, doufám, odváží plno zážitků. Všechny musím pochválit za vzorné chování během celého pobytu.
Na závěr jenom taková malá perlička - bydleli jsme v hotelu Dvořák, před vchodem jsme se potkávali s Tomášem Dvořákem (bývalým mistrem světa v desetiboji) a vařil nám taky kuchař Dvořák. Příště musíme ještě angažovat nějakého Dvořáka i do družstva. Přidala jsem také odkaz na konečné výsledky a pár nových fotek.
Odkazy: výsledky fotky
Kateřina Tajovská | 16/Jun/2013 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1553 | Komentáře(10) |

MČR družstev ml. žáků Tábor 2013
Upoutávka Hlásí se zpravodajská dvojka KH z jihočeského husitského Tábora. Počasí nám přeje a ubytování máme přímo luxusní a hlavně ve vybrané společnosti šéftrenéra atletické reprezentace Tomáše Dvořáka, neb současně se šachovým mistrovstvím v Táboře probíhá i atletické mistrovství České republiky a tak s napětím očekáváme, zda budeme na chodbách zdolávat překážky společně se Zuzkou Hejnovou, či trefovat oštěpem soupeře s Víťou Veselým. Ale zpět k šachům. Po trošku hektickém srazu, kdy jsme málem odjeli bez dvojčat Košuličových, protože si doma zalomili v zámku klíč, jsme nakonec dorazili s celkem bezpečnou časovou rezervou na místo určení, předali prezenčky a šli se ubytovat. Hotel je vskutku královský - viz pár fotek z interiéru, ta rohová vana je u kapitána Honzy na pokoji. Po zahájení došlo k menší - větší časové půlhodinové prodlevě, protože pořadatelům nějak selhal losovací program, narychlo pak počítali ručně průměr družstev pro nasazení, aby to nakonec tedy nějak losli ( i když tedy všelijak - my byli nasazení jako 16. před Durasem, přestože jsme měli horší ratingový průměr) a tím pádem na začátek vyfasovali silnou Bohemku. Prvních 25 tahů dle šachového velitele vypadalo velice nadějně, pak se to rozsypalo jako domeček s karet a klokani nás strčili do kapsy, jak trefně poznamenal nejzkušenější. Druhé kolo jsme dostali ŠO Hlinsko. Tady jsme zvolili jinou taktiku - Honza prohlásil, že se radši nebude dívat, odešel na pokec s vedoucím Durasu, já vyrazila do víru velkoměsta zjišťovat případný kulturní program a zrodila se tak první výhra 4:2. Super!!! Po večeři jsme naplánovali lehké pochodové cvičení v délce cca 6km do Sezimova Ústí do oddechového areálu, kde proběhl fotbalový mač za mohutného povzbuzování nadšených fanynek. Po cestě zpět jsme ještě okusili místní pohostinství u Berana. V 10 zavelel vrchní velitel večerku a velitelský štáb se odebral vyhodnotit zápasy prvního dne - děcka dostali jako sponzorský dar krásné notýsky i propisky s logem klubu. (Generální sponzor si nepřeje být jmenován :D ale jmenuje se stejně jako vrchní velitel). Tož konec hlášení v ruském jazyce.
Odkazy: výsledky fotky
Kateřina Tajovská | 14/Jun/2013 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1552 | Komentáře(5) |

Kuřim dobyla baštu Lokomotivy aneb double na Druhém úterý.
Upoutávka Dnes je ten památný den, kdy by Jára Cimmrman blahé paměti pronesl slavnou větu (v malé úpravě) - bašta Lokálky je dobyta, je dobyta... :D. Ale teď vážně. Na poslední Druhé úterý v tomto školním roce se vydalo 10 statečných vyznavačů šachové hry z řad kuřimské mládeže pod velením nejvyššího šéftrenéra mládeže. Že byl tento výběr nesporně kvalitní, dokazuje i fakt, že jsme málem pobrali všechny vavříny (neplést s Vavřínky :) a vyloupili svatostánek největšího jihomoravského šachového klubu dočista. Ale popořadě -
V turnaji A jsme měli 7 zástupců: turnaj stylem start cíl vyhrál Matěj Tajovský a vysloužil si i finanční prémii 150Kč za trojí umístění mezi první trojkou. Dlužno ovšem dodat, že tentokrát měl celkem štěstí, neb největší konkurenty mu odklidili z cesty kluboví kolegové, i tak je to ovšem pěkný úspěch. Na druhém místě naprosto nečekaně zazářil Martin Prokop, který ani jednou neprohrál a pouze dvakrát remízoval s velezkušenými hráči Terkou Kocí a Arou Martirosyanem - gratulujeme!!! Ani ostatní se nedali zahanbit a Tomáš Kříž, Tomáš Keprt i Anička Košuličová uhráli shodně 3b a obsadili postupně 6.,8. a 10. místo. Sedm statečných doplnil ještě Šimon Řehka 2,5b a 14.místo a poslední z našich Šimon Tajovský 2b a 17. místo.
Do poslední chvíle to vypadalo, že nějaká medaile cinkne i v B turnaji, ale náš nový školkový objev - teprve pětiletý Adam Boček bohužel doplatil na horší pomocné hodnocení a nakonec skončil na nepopulárním 4. místě, když měl stejně jako trojice před ním 4b a dokonce jako jediný porazil vítěze. Tady ale doufám, že příště už to Áďa s přehledem vyhraje!!! Ostatní dva naši zástupci David Kolář a Klárka Košuličová podali také pěkné výkony a se 3b obsadili 6. resp. 7. místo.
Šéftrenér jistě podá vlastní kvalitní komentář, já přijela akorát na poslední dvě kola. Nicméně myslím, že už konečně skončí nekonečné otázky jednoho nejmenovaného činovníka našeho klubu, který se neustále vyptával - kdy už tam budem...ehmm tedy kdy už to Ačko vyhrajem??? ;-).
Odkazy: DruheUteryA DruheUteryB
Kateřina Tajovská | 11/Jun/2013 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1550 | Komentáře(8) |

MČR družstev st. žáků a nejmladšího žactva Seč 2013
Sec2013 O víkendu 1. a 2.června se uskutečnila jedna z posledních mládežnických akcí před prázdninami. Na tradiční MČR družstev st. žáků pořádané u přehrady Seč a doprovodný turnaj dvojic nejmladšího žactva vyrazila letos z Kuřimi "nepočetná" výprava celkem 10 hráčů. Do sestavy starších žáků bohužel výrazně promluvila marodka a rodinné povinnosti, takže ještě v pátek jsme sháněli hráče na 5. desku. I přes tento výrazný handikap, kdy na 5. a 6. šachovnici hráli téměř nezkušení začátečníci, se družstvu povedlo o jednu příčku vylepšit své umístění z loňska a předvádělo pěkné a bojovné výkony.
Celé družstvo hrálo ve složení:
1. Jakub Křivánek
2. Filip Svoboda
3. Mirek Bauer
4. Vláďa Dudar
5. Roman Matějů
6. Alice Habinová
Obzvláště kluci na prvních 4 deskách hráli nad své možnosti a povedlo se jim porazit několik silných hráčů. Absolutorium si tentokrát zaslouží Jakub Křivánek a Filip Svoboda, kteří uhráli 5/9 bodů a oba dosáhli ratingprogress nad 1500. Nebýt několika těsných proher, družstvo mohlo pomýšlet i výše než na celkové 42. místo z 57 účastníků.
V turnaji dvojic (ročník 2004 a ml.) jsme měli jako loni dvojí zastoupení
Kuřim A
1. Matěj Tajovský
2. Tomáš Keprt
Kuřim B
1. Tomáš Fikejs
2. Šimon Tajovský
Zatímco první dvojice tento turnaj hrála již loni a letos jsem od nich tajně očekávala útok na první desítků (nasazení jako 9.), druhá dvojice jela na zkušenou a může hrát i příští rok. Nakonec celkový výsledek hluboce předčil očekávání a kluci po velkém boji obsadili konečnou 3.příčku, když porazili celkové vítěze a remízovali s druhými pořadí. Slabší chvilku si vybrali ve 3. kole, kdy utrpěli jedinou porážku, ale pak se rozjeli ve velkém stylu a v 7. kole hráli dokonce o 1.místo s Durasem, nakonec poslední tři kola se silnými soupeři odremízovali a udrželi třetí příčku, která je asi historickým úspěchem Kuřimi v mládežnických soutěžích. Druhá dvojice bohužel doplatila na nepříliš dobrou formu Toma Fikejse, který uhrál jediný bod, a skončili hluboko v poli poražených.
Pokud zmíním i nešachové zážitky a průběh celého turnaje, tak už adrenalinová byla sama cesta, kdy jsme vyráželi v sobotu brzy ráno, po cestě dvakrát stavěli na zdravotní procházky a těsně před cílem, kdy zbývalo 5min do prezentace, narazili na objížďku díky místní kulturní akci. Nicméně jsem s vyplazeným jazykem na vestě předala startovky v 9:01 a byli jsme připuštěni do soutěže. Vzhledem k neúčasti hlavního šéftrenéra Pavla (který s oblibou navštěvuje všechny možné svatby krom té vlastní) jsem dělala vedoucího hned všech tří družstev, ale v duchu hesla "rozděl a panuj" jsem hned na začátku delegovala pravomoce na zástupce kapitána - tudíž o družstvo starších žáků se staral Filip Svoboda, o družstvo A Matěj a já si nechala na starosti jenom družstvo B. Uprostřed v jídelně jsem stanovila check point (styčný bod), kam mi chodila děcka hlásit výsledky, případně výzvu k podpisu výsledků :D. Vše fungovalo naprosto hladce, takže se asi příště stihnu přihlásit i do turnaje doprovodu - děti byla naprosto samostatné, akorát jsem občas nakoukla do sálu, zda ještě hrají. Musím na tomto místě velice pochválit Filipa Svobodu, který svojí roli kapitána pojal zodpovědně, motivoval svůj tým a staral se vzorně i o nejmladší členku Aličku. Vzhledem k tomu, že nám celý víkend propršel, nestihli jsme ani žádný sportovní program, pouze večer na pokoji proběhly nějaké hry a kupodivu největší ohlas mělo řešení diagramů z nově zakoupené literatury :). Spojení mezi pokoji starších, mladších a velitelky výpravy zajišťoval rádiový komunikační systém (vysílačky), takže jsem měla svůj klídeček a děcka taky :D. Až na řádný liják během ranního pěšího přesunu na úvodní kolo se během celé mé služby nic závažného nestalo a tak poslušně hlásím splnění úkolu.
Závěrem chci ještě poděkovat panu Svobodovi za pomoc při dopravě a organizaci ubytování a panu Keprtovi za alespoň krátkou fotoreportáž, páč já jsem ráno foťák nechala ležet doma na stole. V odkazu jsou výsledky, na rajčeti pár fotek z vyhlášení.
Odkazy: st. žáci dvojice fotky
Kateřina Tajovská | 02/Jun/2013 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1545 | Komentáře(8) |

Pátek na Domečku.
Na poslední kroužek sezóny naplánoval Míša turnaj pro všechny účastníky s tempem 5 minut na partii + 3 sekundy bonus za tah. Přesto se všechny partie za 2 hodiny sehrát nepodařilo, ale pár dopsaných remíz už pořadí neovlivnilo.

Sešla se zajímavá směsice hráčů:
Špičkoví žáci, kteří už získali medaile z krajských rapidů Matěj Tajovský a Gabriel Vašek, úspěšný hráč přeboru ČR do 8 let Tomáš Fikejs, vítěz turnaje 2.úterý B Lukáš Horák, přeborník Komendy Lukáš Petříček, super talenti ze školky Šimon Tajovský a Adam Boček.

Konečné pořadí:
1.Tajovský Matěj 12
2.Vašek Gabriel 12
3.Tajovský Šimon 7,5
4.Horák Lukáš 7
5.Petříček Lukáš 7
6.Boček Adam 6,5
7.Fikejs Tomáš 6
8.Matějů Roman 6
9.Němec Kryštof 5,5
10.Havel Vojtěch 5
11.-12.Zelený Josef 4
Vašeková Jůlie 4
13.Matějka Jiří 2,5
14.Halva Lukáš 1,5

Líbila se mi čistě šachová atmosféra, kecání u partie by zde dětem neprošlo, přísný Míša ho totiž trestal srážkou bodu v tabulce.
Majer Jiří st. | 01/Jun/2013 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1544 | Komentáře |

Středa na Domečku.
Dnes jsem zaskakoval za Pavla, který měl nějaký důležitý zápas v minikopané. Na Domeček jsem dorazil za průtrže mračen dosti promoklý, spolu se šesticí statečných dětí, které počasí od návštěvy kroužku neodradilo. Žel hra v šachy je téměř nezajímala a veškeré dění se točilo hlavně kolem sandálu, který Alice ukořistila Milanovi za všeobecné pozornosti ostatních. No ještě že to byl poslední středeční trénink před prázdninami, protože trenér tak dělá pouze dozor a takový trénink nemůže být přínosem. V turnaji samotném Alice a Milan stihli sehrát pouze vzájemné partie.
Výsledky dvoukolového miniturnaje:
1.Kříž Tomáš 7
2.Keprt Tomáš 6
3.Matula Jakub 5
4.-6. Lepka, Starosta a Habinová 1
Majer Jiří st. | 29/May/2013 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1540 | Komentáře(2) |

Úterý na domečku
Dnes bylo poslední úterý na domečku v tomto školním roce.
Sehráli jsme turnaj o ceny, který dopadl následovně :

1. Tom Keprt 7
2. Matěj Tajovský 7
3. Tomáš Fikejs 6
4. Vojta Vařecha 4,5
5. David Potůček 3,5
6. David Kolář 3
7. Radovan Hodaň 2
8. Dominik Mišovic 2
9. Jakub Kříž 1

Turnaj opozdilců :

1. Anička Košuličová 5
2. Atila Kaiser 3
3. Roman Matějů 3
4. Klárka Košuličová 1

Tedík Politzer hrál mimo soutěž.

Trénink vedl Pavel Krupica a do Švýcarska odjíždějící Honza Číhal
Honza Číhal | 28/May/2013 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1539 | Komentáře |

Pátek na domečku
V pátek dorazilo na domeček 10-12 dětí. Nejprve se probíralo, jak uplatnit materiální převahu, zjednodušení situace na šachovnici a matování dámou a věží. Poté se děti rozdělili do dvou skupin dle výkonnosti. Pokročilejší sehráli dvoukolový turnaj každý s každým s tímto výsledkem:
1. Tomáš Kříž 5/6b
2. Matěj Tajovský 4/6
3. Jakub Křivánek 3/6
4. Tomáš Fikejs 0/6
Mladší hráli volné partie za trenérské asistence Michaela Vaška.
Kateřina Tajovská | 28/May/2013 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1538 | Komentáře |

Středeční trénink na domečku
Tréninku se zúčastnilo 9 hráčů. Na začátku jsme si probrali matové vedení se dvěma střelci, poté proběhl turnaj, který vyhrál Matěj Tajovský bez ztráty bodu. Celkové výsledky:

1. Matěj Tajovský 8b
2. Tomáš Kříž 6,5b
3. Tom Keprt 4,5b
4. Martin Prokop 4b
5. Šimon Řehka 4b
6. Roman Matějů 4b
7. Kuba Matula 2,5b
8. Šimon Tajovský 2b
9. Milan Starosta 0,5b
Radovan Smíšek | 23/May/2013 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1534 | Komentáře(2) |

Úterý na domečku
Je vidět, že je květen a děti by radši byly venku. Udržet jejich pozornost bylo velmi náročné. Ještě že je příště poslední kroužek. Probrali jsme zapisování partie a problémy s tím spojené. Jelikož přišlo dost dětí, hráli se 2 turnaje s těmito výsledky :

Turnaj A

1. Tom Keprt 6
2. Matěj Tajovský 5
3. Anička Košuličová 3,5
4. Lukáš Horák 2,5
5. Tomáš Fikejs 2
6. Vojta Vařecha 1,5
7. Jakub Novák 0,5

Turnaj B

1. Atila Kaiser 5,5
2. David Kolář 5,5
3. David Potůček 4,5
4. Radovan Hodaň 2,5
5.-6. Jakub Kříž a David Vašulín 1


trénink vedl Honza Číhal
Honza Číhal | 21/May/2013 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1530 | Komentáře |

Poslední KP v rapidu Ratíškovice aneb kdo pojede na západ
KPratiskovice V sobotu se konal poslední ze série KP v rapidu mládeže, který měl rozhodnout s konečnou platností o postupujících na zářijové mistrovství republiky v Klatovech. Z Kuřimi tentokrát vyrazila komornější výprava v počtu sedmi dětí, kterou tvořili potenciální kandidáti na postup plus rodinní příslušníci, kamarádi a nezbytná dívčí složka :). A jak to všechno dopadlo?
V kategorii mladších žáků si nejlépe vedl Matěj Tajovský, který prošel turnajem pouze s jednou porážkou od celkového vítěze Juráska, nasbíral 6b a skončil tedy celkově na 2. místě, v kategorii H10 byl zlatý a obhájil tak své průběžné postupové místo na republiku. Dle předběžných výpočtů tím pádem skončil i na celkovém 3.místě v kategorii H10 za již jistými medailisty Arou Martirosyanem a Davidem Němcem. Teoretickou šanci na postup měl ještě i Tomáš Kříž, který střídal světlejší okamžiky se slabšími, aby nakonec uhrál 4,5b a skončil na slušném 10. místě (6.místo H10). Turnaj se moc nepovedl Vláďovi Dudarovi, který stále neměl jistý postup v kategorii H12. Postupně prohrál s Londinem, Matějem a v posledním kole, kdy šlo o vše, během asi 3-4min i s Dvořáčkem z Lokomotivy. Nasbíral tedy 4b, obsadil 14. místo a čekal, jak dopadnou jeho konkurenti v boji o postup - Ondřej Kilberger a Michal Zachrla. Oba sice skončili před ním, ale díky lepším výsledkům z předchozích turnajů nakonec snad Vláďa předběžně o jediný bodík uhájil poslední postupové místo (počkejme si raději ale ještě na oficiální výsledky). Poslední zástupce Šimon Tajovský uhrál svých obvyklých 50% a skončil někde kolem středu startovního pole.
V kategorii starších žáků měl postupové ambice Kuba Křivánek. Bohužel mu moc nevyhovuje rychlé hrací tempo a ve vyhraných pozicích několikrát spadl na čas. Přesto ještě před posledním kolem postupové šance měl, kdyby alespoň remízoval. Nestalo se tak a postup si tak zřejmě vybojoval jeho soupeř Ondřej Koukal z Durasu. Kuba uhrál 3,5b a skončil na 10. místě, lépe si vedl Filip Svoboda jenž se 4b obsadil pěknou 7. příčku.
V turnaji dívek nás reprezentovala teprve 8letá Alice Habinová a nevedla si špatně. Turnaj byl hodně vyrovnaný, o čemž svědčí fakt, že kromě prvních tří jasných medailistek, všechny ostatní dívky na 4. až 11. místě získaly shodně 3b a muselo rozhodovat pomocné hodnocení - to vyneslo Aličku na pěkné 5-6. místo s tím, že v posledním kole ukořistila skalp silné domácí Lenky Kratochvílové.
Celkově se tedy turnaj vydařil a po loňském jediném zástupci na rapidovém mistrovství se tam letos vydají snad hned tři Kuřimáci (David a Matěj v H10 a Vláďa v H12). Připojuji odkaz na výsledky a jdu nahrát fotky na rajče.
Odkazy: starší žáci mladší žáci dívky
Kateřina Tajovská | 18/May/2013 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1524 | Komentáře(8) |

WEBINÁŘE
Na stránkách jmšs byl včera uveřejněn článek, který přibližuje zajímavý projekt pro talentovanou mládež. Myslím si, že by se naši mládežníci měli zapojit !!

"Od začátku dubna běží projekt internetových webinářů určených pro mládež do 18 let. Přednášky jsou zaměřené na různá témata převážně pro úroveň 1800-2200, ale přihlásit se mohou i další posluchači z řad mládeže s menším či větším ratingem. Stačí se nahlásit na adresu GMkana@seznam.cz a veškeré potřebné informace pak budete dostávat prostřednictvím mailu, ze kterého napíšete svou přihlášku na webináře. Využijte možnost poslouchat zdarma šachové lekce špičkových trenérů z pohodlí svého domova."
Honza Číhal | 18/May/2013 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1523 | Komentáře |

Druhé úterý-v turnaji B vítězí Lukáš Horák!!
Upoutávka Pravidelného turnaje Druhé úterý se zúčastnilo 12.dětí z Kuřimi.
Protože jsem byl nucen účastnit se firemního semináře, tak mě tentokrát zastoupila při srazu paní Prokopová a odvezla děti do Brna, kde jsem si je převzal.
V turnaji A (18.dětí) si nejlépe vedl Matěj Tajovský, který skončil na 3.místě a vybojoval už své druhé umístění na bedně a pomalu pokukuje po finanční odměně. Výborně hráli i naše další děti, zejména pak Šimon Řehka, který skončil na 6.místě ziskem 3b. Pěkné 9.místo vybojovala ziskem 2,5b Anička Košuličová. Trošku smůlu měl Velmi dobře hrající Martin Prokop, který prohrál až v posledním kole s Matějem, ale zejména v partii s Juráskem byl vyhraný, ale nakonec pouze remizoval a skončil díky špatnému pomocnému hodnocení ve velice vyrovnaném turnaji na 12.místě ziskem 2,5b. Na 14.místě skončil Tomáš Keprt.
V turnaji B (17.dětí) se dařilo našim dětem ještě lépe. Ve velikém finále se utkal v posledním kole Roman Matějů a půl bodu ztrácející Lukáš Horák. Lukáš závěrečné kolo nad Romanem vyhrál a vybojoval vítězství v turnaji a tím i zisk 4VT a postup do turnaje A. Roman hrál asi ze všech dětí v turnaji nejlépe, ale zbytečně rychlá hra v posledním kole ho stála vítězství, ale Roman jde hodně výkonnostně nahoru a věřím, že se mu podaří turnaj vyhrát za měsíc. Velice dobře hrál i Jakub Novák, který získal 3,5b obsadil moc hezké 4.místo a prohrál pouze s Romanem a remizoval s Lukášem. Další umístění našich:
6.Zelený Josef 3b
8.Košuličová Klára 3b
9.Vařecha Vojtěch 3b
11.Svoboda Michal 2b
Závěrem bych velmi rád poděkoval paní Prokopové za pomoc při organizaci. Věřím, že i za měsíc se naše děti hodně prosadí.
Odkazy: Turnaj A Turnaj B
Pavel Krupica | 16/May/2013 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1520 | Komentáře(1) |

středa na domečku vítězem stoprocentní Tomáš Kříž
Dnešní trénink mládeže (10.dětí) zahájila naše budoucí členka extraligového družstva žen, když nejdříve začal turnaj, který byl asi po půlhodině přerušen a přišel krátký výklad jak zabrání dáma a král proměně pěšce na 7.řadě v dámu a které pozice jsou remízové. Turnaj vyhrál Tomáš Kříž, který všechna svoje utkání jasně vyhrál.

Výsledky:
1.Kříž Tomáš 10b
2.Prokop Martin 9b
3.Řehka Šimon 6b
4.Keprt Tomáš 5b
5.Tajovský Šimon 4,5b
6.Lepka Dominik 4b
7.Habinová Alice 3b
8.Matějů Roman 3b
9.Škrob Ondřej 3b
10.Starosta Milan 0b

Trénink vedl Pavel Krupica
Pavel Krupica | 15/May/2013 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1519 | Komentáře(5) |

Úterý na domečku
Dnes přišlo šest neposedných dětí. Je vidět, že v květnu jsou už myšlenky někde jinde. Zopakovali jsme šusrtmat a matování dámou. Turnaj vyhrál bez ztráty bodu Tomáš Fikejs.

Turnaj
1. Tomáš Fikejs 5
2. David Kolář 3
3.-5. Radovan Hodaň, David Vašulín a David Potůček 1
6. Tedík Politzer 0

Trénink vedl Honza Číhal
Honza Číhal | 14/May/2013 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1518 | Komentáře(7) |

Úterý na domečku
Na úvod jsme zhodnotili úspěšné vystoupení našich hráčů na nedávném MČR do 8 let. Poté jsme probrali základy polozavřených her + Ruskou. Po nezbytných diagramech následoval turnaj, který vyhrál systémem start cíl Tom Keprt.

Turnaj
1. Tom Keprt 9
2. Tomáš Fikejs 6,5
3.-4. Jakub Novák a Roman Matějů 5,5
5. Vojta Vařecha 5
6. David Kolář 4,5
7. David Potůček 2
8. Radovan Hodaň 2
9. David Vašulín 1
10. Jirka Ambrož 0

Tedík Politzer a Šimon Tajovský hráli mimo soutěž.

Trénink vedl Honza Číhal
Honza Číhal | 08/May/2013 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1515 | Komentáře |

Žebříček žáků k 5.5.2013-Lídrem zůstává David Němec!
Upoutávka Velké změny můžeme zaznamenat v žebříčku žáků. První místo udržel David Němec.Na druhou příčku se propracoval Jakub Křivánek a třetí příčku udržel Martin Liška. Mezi nováčky s elem zde poprvé najdeme Matěje Tajovského. Největší propad zaznamenal Lukáš Kalabis. Další změny uvidíme k 5.9.2013, které rozhodnou o nominaci našeho ligového družstva.
Žebříček najdete v příloze!!!
Přílohy: žebříček
Pavel Krupica | 06/May/2013 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1512 | Komentáře(2) |

MČR do 8 let - zhodnocení
vyskov V neděli nám skončilo MČR do 8 let, kterého se díky blízkému dějišti ve Vyškově zúčastnil rekordní počet 7 kuřimských dětí. Všichni z nich jeli na podobný podnik poprvé a tudíž jsme ani neočekávali mimořádné výkony. Mile ovšem překvapil Tomáš Fikejs, který uhrál 6/9b a umístil se na konečném 19. místě z 90 startujících hochů. Nezklamal ani další benjamínek Šimon Tajovský, který uhrál 5/9b a obsadil 34. místo. Ostatní jeli sbírat hlavně zkušenosti, vždyť většina z nich začala hrát šachy vážně teprve na podzim, děti ze školky dokonce až v únoru. Přesto každý bodoval a když to vezmu popořadě:
74. Michal Svoboda 3b
77. Adam Boček 3b
80. David Potůček 3b
85. Vojta Havel 2b
V soutěži dívek nás reprezentovala Alička Habinová a po nepříliš povedeném prvním dnu zabojovala a v závěrečném hodnocení jí patří 17. místo taktéž s 3 body.
Přesunutí hrací místnosti z hotelu, kde jsme byli ubytovaní, na blízkou ZŠ se ukázal jako dobrý tah, děti se pěkně cestou protáhli, bylo tam mnohem víc míst a hlavně si nikdo z hostů místní restaurace nestěžoval na nezvedené spratky, jak tomu bylo při nedávném mistrovství škol 1.-5. tříd, které se konalo na stejném místě. Pořadatelé připravili pro děti v přilehlých prostorách zábavné hry a hlavně byla možnost se prolítat i venku před školou. V pátek byl organizovaný výlet do Dinoparku, my jsme tam jeli samostatně až v neděli odpoledne. V naší výpravě bylo poprvé i několik školkáčů, kteří ale vše i bez rodičů zvládli perfektně (včetně přenocování na hotelu), stihli jsme si vyzkoušet atrakce nachystané pořadateli, v polední pauze se děti vyřádili na místním dětském hřišti a večer probíhala šachová výuka, hra v karty a kdo už byl vydrhnutý a v pyžamu, mohl koukat na televizi. Všem se tam moc líbilo a už se těší na další rok - vzhledem k věku mají možnost tam startovat 4 kluci a dva z nich dokonce i za dva roky. Předpokládám, že se k nim přidají i další šikovné děti z MŠ nebo 1. a 2. třídy ZŠ.
V odkazech je pár fotek, co jsem stihla udělat a odkaz na stránky pořadatelů, kde najdete další fotoalba. Odkaz na výsledky už uvedl Pavel v příspěvku nade mnou.
Odkazy: fotky fotky-poradatel
Kateřina Tajovská | 06/May/2013 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1509 | Komentáře(2) |

MČR mládeže do 8.let
Ve dnech 4-5.5 se koná ve Vyškově Mistrovství ČR mládeže do 8.let.
Po naší loňské premiérové účasti kdy zastupoval náš klub Matěj Tajovský a Tomáš Keprt se počet našich dětí yvýšil na 7 hráčů. Poprvé máme zastoupení i mezi děvčaty,kde se po prvním dnu uplně nedařilo Alici Habinové, která vyhrála až v dnešním posledním kole a okupuje poslední místa.Nutno ovšem přiznat, že v soutěži děvčat není téměř slabé soupeřky a všechny děvčata zde mají vysokou úroveň.
V turnaji chlapců (89.dětí) nám zatím nejvíce dělá radost velice dobře hrající Tomáš Fikejs, který po prvním dnu získal 4 body a zaujímá velice hezké 25.místo. Po slabším úvodu se začínají prosazovat i naši talenti z MŠ Šimon Tajovský a Michal Svoboda, když oba se drží uprostřed startovního pole ziskem 3 bodů. Překvapivě slušně se začínají prosazovat Adam Boček,Vojta Havel a David Potůček, kteří shodně mají po 2 bodech. Za zmínku stojí zejména dnešní poslední kolo, když postupně vyhrálo všech našich 7.dětí a získali jsme v tomto kole 100%!!!
Do zítřejších závěrečných kol nám držte palce a všichni naši slibují, že svůj bodový přírustek vylepší. Dětem se zde moc líbí a velice si to tu pochvalují.
Výsledky najdete v odkazu.
Odkazy: chlapci dívky
Pavel Krupica | 04/May/2013 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1506 | Komentáře(1) |

úterý na domečku
Upoutávka Dnes se sešlo na domečku 13.dětí, se kterými jsem nejdříve probíral jak remizovat pěšcovou koncovku s krajním pěšcem, jak remizovat s krajním nebo s pěšcem c a f na 7.řadě proti dámě a naopak realizace výhody dámy proti pěšci na 7.řadě, kdy děti mají za domácí úkol si tuto realizaci doma vyzkoušet a naučit do příště zpaměti! Pak proběhl rozbor partie ze Znojemské královničky. Nakonec byl sehrán turnaj.
Výsledky turnaje:
1.Tajovský Matěj
2.Košuličová Anna
3.Fikejs Tomáš
4.Košuličová Klára
5.Novák Jakub
6.Vařecha Vojtěch
7.Hodaň Radek
8.Kolář David
9.Kříž Jakub
10.Havel Vojta
11.Potůček David
12.Vašulín David
13.Ambrož Jirka

Jako úplné finále byl poslední zápas mezi Matějem a Aničkou, když Anna získala kvalitu a byla po celou partii vyhraná, ale nezvládla závěr a nakonec již v prohraném postavení spadla na čas. Bylo to ovšem velice krásné finále, které skončilo symbolicky přesně v 16:00 a ze kterého jsem pořídil i dvě fota, které se pokusím brzy uveřejnit.
Trénink vedl Pavel Krupica
Pavel Krupica | 30/Apr/2013 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1502 | Komentáře |

Znojemská královnička 2013
Upoutávka V sobotu 27.4.2013 se opět ve Znojmě uskutečnil turnaj dívek Znojemská královnička a opět za účasti nadějných děvčat z Kuřimi.
Stejně jako loni se na startu objevilo sesterské duo Anička a Klárka Košuličovi a nováček v našem klubu Alice Habinová. Všechny děvčata hrála velice hezky a ukázala, že v budoucnu mohou o titul královničky také bojovat. V samotném turnaji startovalo celkem 13 dívek. Nejlépe se dařilo Aničce, která po zbytečné prohře v pátém kole musela vyslechnout důraznou domluvou od trenéra, která ovšem zanechala velice pozitivní stopu a Anička v posledním kole ukázala, že může hrát i proti nejlepším děvčatům, když sehrála velice krásnou partii s remízovou tečkou v posledním kole proti celkové vítězce Julii Richterové ze Zastávky. Nakonec Anička obsadila velice slušné 6.místo ziskem 4 bodů. Velice příjemně pak překvapila svojí pěknou hrou a i celkově 8.místem ziskem 4bodů Alice Habinová, která už na turnaji družstev v Ratíškovicích ukázala, že se velice rychle zlepšuje. Stejně jako Alice i Klárka od turnaje v Ratíškovicích hraje výrazně lépe, ale Klárka měla i hodně štěstí, když jí soupeřka v posledním kole dala pat. Nakonec Klárka skončila na slušném 9.místě ziskem 3,5bodu. Musím vyzvednout velice přátelský a kamarádský přístup všech tří děvčat nejen za šachovnicí,ale i mimo šachové dění, které je zachyceno i na fotografiích.
Nezbývá než popřát děvčatům mnoho dalších úspěchů a chuti do hry a věřím, že budoucí Znojemská královnička bude právě z Kuřimi. Výsledky najdete v odkazu.
Odkazy: vysledky
Pavel Krupica | 29/Apr/2013 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1500 | Komentáře |

Úterý na domečku
Upoutávka Ještě dodatečně krátké zpravodajství z úterý na domečku. Jelikož Honza Číhal nemohl a nejzkušenější zaskakoval na školce, roli hlavního trenéra si tentokrát střihl Honza Vitula. Dle agentury JMP (jeden Matěj povídal) se probíraly pěšcové koncovky (opakování matka moudrosti) a posléze se sehrály dva turnaje dle výkonnosti.

Pořadí turnaje A pokročilých:
1. Matěj Tajovský 5b
2. Anička Košuličová 4b
3. Tomáš Keprt 3b
4.-6. Klárka Košuličová, Jakub Novák, Vojta Vařecha 1b

V B turnaji se představilo celkem 12 hráčů a i přes spoustu nesehraných utkání nakonec zvítězil Kryštof Němec, který nebyl ani jednou poražen.
1. Němec K. 8,5b
2. Kaiser A. J. 7,5b
3. Hodaň R. 7b
4.-5. Kolář D., Fikejs T. 6,5b
6. Svoboda Michael 5,5b
7. Havel V. 5,5b
8.-9. Potůček D., Politzer T. 5b
10. Kříž J. 3,5b
11.-12. Mišovič D., Ambrož J. 3b
(za správnost výsledků ručí výpočetní kancelář Matěje Tajovského:-).
Kateřina Tajovská | 28/Apr/2013 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1499 | Komentáře(1) |

Pátek na domečku
Vasek V pátek vedl trénink dětí osvědčený trenér Michal Vašek a i tentokrát se probíraly koncovky na téma volný pěšec. Mladší a méně zkušení pak sehráli pod odborným dozorem turnaj, pár starších hrálo volné partie.
Výsledky turnaje:
1. Šimon Tajovský 6b
2. Josef Zelený 5,5b
3. Tomáš Fikejs 5b
4. Michal Svoboda(Podlesí) 4b
5. Adam Boček 4b
6. Vojta Havel 2b
7. Lukáš Halva 1b
8. Míša Halvová 0,5b
Sluší se dodat, že talenti ze školky, kteří nastoupili do tréninkového procesu teprve koncem února už řádně šlapou svým starším kolegům na paty a nebude trvat dlouho, kdy jim asi ukážou záda, takže hoši (a dívky)trénujte :-).
Od pěti hodin pak plynule navázal trénink pro pokročilejší starší mládež i dospělé, na které tedy dorazilo dost málo lidí (zřejmě to příště dostanou befelem) a Honza Vitula zde probíral různé úlohy a postavení střelce proti jezdci v koncovkách. Přednáška byla opravdu poučná,tak doufám, že příště bude větší účast!
Kateřina Tajovská | 28/Apr/2013 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1498 | Komentáře |

Středeční Trénink na Domečku
Upoutávka Dnes jsme probírali odtažec.Pak jsme sehráli turnaj který vyhrál Láďa Dudar.
1.Láďa Dudar 10 b
2.Martin Prokop 6 b
3.Tom Kříž 6 b
4.Tom Keprt 6 b
5.Kuba Matula 5,5 b
6.Roman Matějů 5,5 b
7.Šimon Řehka 4,5 b
8.Dominik Lepka 3,5 b
9.Milan Starosta 3 b
10.Šimon Tajovský 2,5 b
11.Alice Habinová 2 b

Trénink vedl Radek Smíšek.
Vladimír Dudar | 24/Apr/2013 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1494 | Komentáře(4) |

KP družstev mladších žáků-sice pouze 2.místo,ale nejúspěšnější oddíl!
Upoutávka V sobotu 20.4.2013 se uskutečnil v Ratíškovicích KP družstev mladších žáků.
Všechno začalo katastrofální cestou, když hlavní roli sehrál nějaký cyklistický závod probíhající okolo Kyjova a tak po několika objížďkách, se naše auta dostala i do cyklistického pelotonu, ze kterého se nám podařilo včas utrhnout a dojet na turnaj těsně před zahájením. Samotný turnaj se pro naše barvy vyvíjel hned po zahájení velice nadějně. Na špici se usadila Lokomotiva Brno a v závěsu ji pronásledovalo naše A-družstvo ve složení (David Němec, Mirek Bauer, Matěj Tajovský, Tomáš Kříž, Gabriel Vašek a Anička Košuličová) a dále pak Duras, kterému velice vydatně pomáhala Klárka Košuličová a Zastávka, kterou držel na předních místech Vláďa Dudar. Hned v úvodu vyslalo pro naše áčko důrazné varovaní naše družstvo "talentů" (jak jsem nazval náš B-tým), když po úvodní prohře Davida pouze remizoval Mirek a dobře stál pouze Matěj.Na ostatních šachovnicích se také trápíme.Prohraný je Tomáš a špatně stojí Gabriel i Anička. Nakonec naši talenti nevydrží a utkání se otáčí pro náš první tým. V dalším kole už je to ovšem jiná písnička, když dáváme kanára Ratíškovicím. Rozhodující boj se odehrává ve 3.kole proti Lokomotivě. Dobře hraje zejména Gabriel a Anička, když své soupeře přehrávají. Gabriel zcela nepochopitelně v totálně vyhrané pozici dává pat. Po krásné oběti věže zakončuje Anička partii matem a jdeme do vedení. postupně se hroutí naše pozice na prvních třech šachovnicích a Tomáš v rovné pozici raději bere remízu. Trošku smolná prohra, ale nedá se nic dělat a musíme bojovat dál. Ve čtvrtém kole máme ovšem spíše štěstí proti Adamovu. Po úvodní prohře Aničky (asi jediný zápas, který se Aničce moc nepovedl, ale nutno uznat,že soupeř hrál znamenitě), zápas otáčí Gabriel a Tomáš. Vyrovnání přichází po prohře Matěje na čas. Naopak ve zcela prohrané pozici máme velké štěstí, když na čas vyhrává David. Konečná remíza (pro nás spíše šťastná) přichází po prohře Mirka jak jinak než na čas. V ostatních utkáních postupně zcela přesvědčivě porážíme Zastávku, Duras a Vyškov a naprosto zaslouženě se nám podařilo obhájit loňský titul vícepřeborníka kraje. V dresu Durasu Brno velice pomohla vybojovat 3.místo a tím i postup na MČR Klárka Košuličová. Velikou oporu měla Zastávka ve Vláďovi Dudarovi a zejména jeho zásluhou se Zastávka umístila na velice hezkém,ale nepopulárním 4.místě. V družstvu talentů nelze přehlédnout skvělé výsledky Romana Matějů, Šimona Řehky a Alice Habinové, ale pochvalu za velikou snahu a bojovnost zaslouží celé družstvo. Více o našem záložním týmu by ovšem měla napsat Katka, která byla kapitánem a měla naše naděje více na očích.
Celkový počet 14 dětí nepřekonal žádný jiný oddíl (některým se nepovedl složit ani komletní tým) a tak si troufám tvrdit, že i přes pouhé "2.místo" byl Kuřim nejúspěšnějším oddílem.
Věřím, že titul přeborníka kraje se nám podaří získat už příští rok a to na domácí půdě, protože o pořadatelství se hodláme ucházet. Našemu družstvu blahopřeji k postupu a přeji hodně štěstí na MČR a to i Klárce v dresu Durasu.
Závěrem bych velice rád poděkoval doprovodu, který jsem si pro tentokrát vybral pouze dámský a to ve složení:Katka Tajovská,Katka Košuličová a Jana Němcová. Dále paní Katce Košuličové i Katce Tajovské děkuji za fotodokumentaci. Výsledky najdete v odkazu.
Odkazy: výsledky
Pavel Krupica | 20/Apr/2013 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1492 | Komentáře(3) |

Středeční Trénink na Domečku
Dnes jsme probírali K+P K atd. Pak jsme sehráli turnaj který vyhrál Láďa Dudar.
1.Láďa Dudar 5,5 b
2.Šimon Řehka 4,5 b
3.Tom Keprt 4 b
4-6.Dominik Lepka 3,5 b
Tom Kříž 3,5 b
Ondra Škrob 3,5 b
7.Martin Prokop 3 b
8.Milan Starosta 1 b

Turnaj B:
1.Šimon Tajovský 3 b
2.Kuba Matula 2 b
3.Alice Habinová 1 b
4.MJS 0 b

Trénink vedl MJS a já byl rozhodčí.
Vladimír Dudar | 17/Apr/2013 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1490 | Komentáře(5) |

Úterý na domečku
Po delší době bylo opět plno. Jelikož skončila základní soutěž, přišli i sestry Košuličky či Tom Keprt. Ukázali jsme si pár hlavních variant ze Sicilské obrany. Diagramy jsem vybral z víkendových zápasů našich borců v 1. lize ml. dorostu.
Následovaly 2 turnaje.

Turnaj A
1. Tom Keprt 7
2. Roman Matějů 5
3. Anička Košuličová 5
4. Jakub Novák 3,5
5. Lukáš Horák 3
6. Vojta Vařecha 2
7. Tomáš Fikejs 1,5
8. Klárka Košuličová 1

Turnaj B
1. Radovan Hodaň 9
2. David Potůček 6
3. Michal Svoboda 3
4. David Vašulín 2
5. Jakub Kříž 1
6. Dominik Mišovic 1

S Tedíkem jsme opakovali schody a matování Dámou.

Trénink vedli Honza a Pavel
Honza Číhal | 17/Apr/2013 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1488 | Komentáře |

reportáž z 1. ligy
Ještě slíbená reportáž
Přílohy: report
Honza Číhal | 15/Apr/2013 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1487 | Komentáře(12) |

Závěrečné soustředění 1. ligy ml.dorostu
V uplynulém víkendu uspořádal Sokol Postoupky závěrečné čtyřkolo 1. ligy družstev ml.dorostu. Hrálo se v útulném penzionu v Bezměrově za účasti všech 12-ti družstev. V sobotu zde navíc probíhalo i krajské kolo této soutěže a aby toho neměli málo, tak navíc i svatba.
Hráli jsme v sestavě Daniela, Filip, Martin, Jakub N, Jakub K a David. Naším cílem bylo zachránit se a to se povedlo.
Podrobná reportáž z jednotlivých utkání je v příloze stejně jako celkové výsledky.
Velký dík patří Daniele Dumkové za příkladnou bojovnost a vydatnou pomoc na záchraně v 1. lize. Mužem víkendu je Jakub Křivánek, který hrál vynikající šachy a uhrál 3,5/4. Naopak zklamáním je Jabub Němec, který uhrál pouze 0,5/4 a hlavně přehlížel jednoduché taktické obraty. Ostatní hráli dle svých možností a síly soupeřů.
Věřím, že příští rok se budeme jen zlepšovat a časem postoupíme i do Extraligy.
Přílohy: reportáž náš tým polední siesta
Odkazy: výsledky
Honza Číhal | 15/Apr/2013 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1485 | Komentáře(2) |

Rapidovým přeborníkem okresu je Daniela Dumková!
Upoutávka V okrese Brno - venkov rozhodně neplatí, že dívky jsou v šachu pomalejší a horší než chlapci. Na okresním přeboru v rapid šachu dívky jednoznačně kralovaly. Danka, Julča či hostující Terka z Lokomotivy Brno hrály suprově a kluci se od nich mohou jen učit.

Daniela Dumková ze Sokola Zastávka uplatnila své zkušenosti a turnaj zaslouženě vyhrála se ziskem 7,5 bodu s půlbodovým náskokem před smečkou "mladších dravců".
Těmi dravci byli 2. David Němec (Kuřim), 3. Júlie Richterová (Zastávka), 4. Vladimír Dudar (Kuřim), 5.Matěj Tajovský (Kuřim), všichni měli po 7 bodech a o jejich pořadí rozhodovalo pomocné hodnocení.
Celkem hrálo 83 dětí od předškoláků až po kategorii do 16 let.

Vítězové jednotlivých kategorií byli:

Předškoláci: Michal Svoboda Kuřim
Do 8 let: Šimon Tajovský Kuřim
Do 10 let: David Němec Kuřim
Do 12 let: Vladimír Dudar Kuřim
Do 14 let: David Dumek Zastávka
Do 16 let: Daniela Dumková Zastávka

Turnaji dodali lesku svojí přítomností přední zastupitelé města starosta ing.Drago Sukalovský a 1. místostarosta Jiří Koláček, dále ředitelé kuřimských základních škol pánové mgr. Stanislav Plchot a mgr. Richard Mach.

O zdařilý průběh turnaje se zasloužil organizační tým: Krupica Pavel, Majer J.st., Vitula Jan, Horák Bronislav, Číhal Jan, Tajovská Katka, Vašek Michael a Adler Luboš.

Hlavní je, že se turnaj všem dětem velmi líbil, zásluhou města vítězové obdrželi poháry, medaile a diplomy a zásluhou paní Jany Křížové a firmy Likov, nikdo neodešel z turnaje bez věcné ceny.
Celkové výsledky najdete v odkazu na web Chess Results.
Odkazy: výsledky
Majer Jiří st. | 12/Apr/2013 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1484 | Komentáře(1) |

Memoriál Jana Krejčího-vítězem Matěj Tajovský!!!
Upoutávka Celkem 17.dětí a početný doprovod vyrazil na pátý díl seriálu KP v rapid šachu mládeže, který se již několik let koná v Rajhradu.
Prozatím v Kuřimi ještě nikdo nedorostl do dorosteneckého věku a tak jsme mohli obsadit pouze turnaj B(starší žáci) a turnaj C(mladší žáci). V turnaji mladších žáků využil své skvělé formy Matěj Tajovský i díky neúčasti několika favoritů (např.David Němec chyběl pro nemoc a Ara Martirosyan s postupovou jistotou dal přednost raději turnaji B) a turnaj suveréně vyhrál. Velice dobře hrál i Tomáš Kříž, který se připravil o bronz v posledním kole, když trošku předčastně přijal nabídku na remízu. Velice dobře hrál i Šimon Řehka,který dokonce držel neporazitelnost až do 5.kola a Jakub Matula, který zde stejně jako Šimon uhrál 4VT. Šimon Tajovský rozehrál turnaj skvěle a po dvou kolech držel 100%, ale nakonec vybojoval 3,5bodu a 4VT mu utekla jen těsně. Své první turnajové body zde získal i nováček na turnaji Vojta Vařecha a Kryštof Němec.
V turnaji B začal velice dobře Lukáš Kalabis, který po 2.kole měl 2body a ve třetím kole zcela vyhrané utkání proti budoucí vítězce Tereze Koci. Lukáš ovšem přehlédl taktický obrat a zbytek turnaje dohrál v útlumu. Nejlépe si vedl Jakub Křivánek, který se držel neustále na špici turnaje a výhrou v posledním kole, kde měl i štěstí a v prohrané pozici vyhrál na čas, se Jakub katapultoval na 6.místo a hodně posílil svoji pozici v boji o postup na MČR. Ostatní naši hráči zde předvedli pouze průměrné výkony.
Chtěl bych poděkovat početnému doprovodu (manželé Křížovi, paní Tajovská,Němcová,Prokopová a pan Lepka), díky kterým mi odpadlo spoustu práce okolo organizace. Za pěkné fota bych poděkoval paní Prokopové. Pevně doufám, že i pro rodiče to bylo zajímavé a příště se přidají i další povzbudit svoje děti v bojích o turnajové body.
Odkazy: zprava na JMšs ml.žáci st.žáci
Pavel Krupica | 11/Apr/2013 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1482 | Komentáře(3) |

Okresní přebor Brno-venkov v rapid šachu mládeže
Upoutávka V pátek 12.4.2013 se opět v Kuřimi uskuteční okresní přebor Brna-venkova v rapid šachu mládeže.
Je velice pravděpodobné,že opět překonáme vlastní rekord tohoto turnaje z loňského roku v počtu startujících dětí( loni 78.dětí). Přislíbena účast na slavnostním zahájení ředitelů škol p.Macha a p.Plchota a dále pak místostarosty města Kuřimi p.Koláčka a dalších. Průběh turnaje bude zdokumentován na KTV a spousty fotek na našich stránkách. Pokusíme se zajistit on-line výsledky po každém kole.
Pevně věřím, že se podaří překonat magické číslo 100 a více dětí v účasti turnaje.
Zveme všechny příznivce šachů v Kuřimi i okolí!!!
Přdběžnou startovní listinu najdete v přiloženém odkazu-výsledky.
Odkazy: výsledky
Pavel Krupica | 10/Apr/2013 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1478 | Komentáře(1) |

Středeční Trénink na Domečku
Dnes jsme probírali odtažec a potom jsme hráli turnaj který vyhrál Láďa Dudar.
1.Láďa Dudar 8,5 b
2.Matěj Tajovský 7,5 b
3-4.Šimon Řehka 5,5 b
Ondra Škrob 5,5 b
5.Tom Kříž 4,5 b
6.Martin Prokop 3,5 b
7.Šimon Tajovský 3 b
8.Kuba Matula 2,5 b
9.Milan Starosta 2,5 b
10.Alice Habinová 1,5 b

Trénink vedl Radek Smíšek.
Vladimír Dudar | 10/Apr/2013 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1477 | Komentáře |

Turnaj Druhé úterý v Brně - bronz v Áčku.
Upoutávka Když mě Pavel v pravé poledne požádal skomírajícím hlasem o zástup a zhatil mi tak plánovaný výšlap na místní kopečky, neměl jsem to srdce ho odmítnout. V 14,42 jsem vyrazil s výpravou počtu 10 dětí směr Brno. V 18,48 jsme se vrátili zpět do Kuřimi s počtem dětí 6. Ztráty nepřesáhly 50%, tedy organizačně lze akci považovat za úspěšnou.

V Áčku na Matěje soupeři šachově neměli (nehrál se Žitným) Krajíčka černými přejel a jen vteřiny chyběly, aby ho s převahou dámy a věže umatoval. Remízoval s Tomem Křížem, který s pěšcem méně ho tlačil lepším časem. Celkově to stačilo na 3. místo, což Mirek Hurta komentoval, že nepamatuje, aby ročník 2004 bral medaili.

U ostatních se mi líbil výkon Toma Kříže, který skončil na 6. místě.

V Béčku jsme měli početnější zastoupení, z toho dva super talenty Šimona a Míšu ročník 2007. Oba nezklamali a body získali. Nejlépe se umístili: Vojta Vařecha na 4. a Šimon Řehka na 5. místě. Šimon se po zisku 4. třídy na turnaji v Rajhradu, příště přesouvá do áčka.
Odkazy: A B
Majer Jiří st. | 10/Apr/2013 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1475 | Komentáře(3) |

Úterý na Domečku
Dnes přišlo pouze 8 dětí, protože někteří jeli vyzkoušet své dovednosti do Brna na Druhé úterý. Využil jsem nepřítomnosti zkušenějších hráčů a zopakoval postupy při uplatňování materiální výhody.
Diagramy byly rovněž lehké.

Jako vždy následoval turnaj a já jsem se jako obvykle věnoval Tedíkovi - ukazoval jsem mu mat Dámou a Králem a mat 2 věžkama - schody.

Turnaj
1. Jakub Novák 6,5
2. Tomáš Fikejs 6,5
3. David Potůček 5
4. Dominik Mišovic 3
5. Vojta Havel 2,5
6. Jakub Kříž 2
7. David Vašulín 1
8. Michal Svoboda 0,5

Trénin vedl Honza Číhal
Honza Číhal | 09/Apr/2013 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1474 | Komentáře |

středa na domečku
Dnes se sešlo na domečku 9.dětí. Ze začátu se dělal rozbor partií ze základní soutěže a pak se hrál turnaj.Já se věnoval Alici Habinové.
Výsledek turnaje:
1.Martin Prokop 7b
2.Tomáš Kříž 5,5b
3.Šimon Řehka 4,5b
4-5.Dominik Lepka 3,5b
4-5.Tomáš Keprt 3,5b
6.Ondřej Škrob 3b
7.Jakub Matula 1b
8.Milan Starosta 0b

Martin projevuje veliké zlepšení a naprosto zaslouženě obhájil svoje prvenství z minulého týdne.
Pavel Krupica | 03/Apr/2013 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1464 | Komentáře(1) |

Úterý na domečku
Dnes jsme rozebrali jednu Matějovu partii z nedávno skončeného turnaje šachových nadějí. Tato partie je velmi dynamická a bohatá na taktické motivy. Zatímco jsme ji v jedné místnosti rozebírali, vedle tu samou partii rozebíral Pavel přímo s Matějem.
Poté jsem s Tedíkem Politzerem procvičoval malou a velkou rošádu, ostatní sehráli turnaj s těmito výsledky :

1.-2. Vojta Vařecha a Radovan Hodaň 5,5
3.-4. Tomáš Fikejs a David Potůček 5
5. David Kolář 4
6. Michal Svoboda 3
7. David Vašulín 2
8. Jakub Kříž 1
9.-10. Jirka Ambrož a Dominik Mišovic 0

V polovině turnaje se zapojili Klárka s Aničkou a ani nejlepší kluci na ně nestačili - mají se pořád co učit.

Trénink vedl Honza Číhal
Honza Číhal | 02/Apr/2013 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1463 | Komentáře(1) |

Turnaj šachových nadějí Frýdek-Místek
Upoutávka Přes velikonoční prázdniny jsme se vydali na tradiční již 34.ročník turnajů šachových nadějí do Frýdku-Místku. Matěj tam jel v úloze již mírně ostříleného borce, Šimon na zkušenou. Hrálo se celkem 8 kol vážných partií se zápisem (90min+30s za tah) a tak se některé souboje mírně řečeno protáhly (jedna Matějova partie trvala dokonce lehce přes 4h). Jak kluci dopadli, jste si jistě všichni už přečetli ve výsledkové listině, nicméně to ještě zrekapituluji - Matěj 6/8b a celkově 6. místo (5. z kluků), Šimon 3/8 a celkově 54. místo z celkem 66 účastníků. Pokud to mám zhodnotit z pozice zaujatého rodiče - trenéra amatéra, tak jsem s výkonem u Matěje nadmíru spokojena, u Šimona vlastně také(vydržel sedět i déle než hodinu u partie a naučil se už celkem slušně zapisovat), i když oba mají rezervy a je co zlepšovat :), nicméně to nechám už na kvalifikovanějších osobách. Oba ještě zasáhli do soutěže družstev - Matějovo družstvo Brno 1 skončilo na krásném 3. místě jenom těsně o půl bodu za místním Frýdkem-Místkem a 1 bod za ruskou šachovou školou A.Karpova z Moskvy, ani Šimonovo družstvo Brno 3 se neztratilo a mohutným finišem v posledním kolem vylítlo z předposledního místa až na 17. pozici.
Z ostatních brněnských účastníků musím zmínit hlavně výkon Ary Martyrosiana v U12, který do poslední chvíle bojoval o 1. místo, které mu uniklo pouze o pouhý půlbodík pomocného hodnocení a skončil tak celkově druhý. Je ovšem v této kategorii prvním rokem, takže příště už určitě vyhraje :).
Musím vyseknout hlubokou poklonu místním organizátorům z Beskydské šachové školy - celý turnaj byl perfektně zorganizovaný, jak po šachové tak i po společenské stránce. V sobotu odpoledne byl bohatý doprovodný program pro děti, během celého průběhu probíhaly besedy s odborníky na téma trénování (kam jsem samozřejmě pilně docházela), s velkým ohlasem se setkaly i simultánky a besedy s Davidem Navarou, Evženem Gonsiorem a Lubomírem Ftáčníkem, vyhlašovala se i Miss TŠN a děti se také mohly zúčastnit výtvarné soutěže Piccasso TŠN. Zkrátky bylo stále co dělat a co jsme ještě nevyužili možnosti návštěvy bowlingu, cukrárny, či bazénu, na které měli účastníci slevy v rámci startovného, protože jsme to prostě nestihli. A to nejlepší na závěr - celým turnajem provázeli maskoti BŠŠ černý a bílý Frymík, ze kterých byli kluci naprosto unešení. Za rok se sem určitě vrátíme a vřele tento turnaj doporučuji i ostatním - sešla se zde mezinárodní konkurence cca 11 států a cenově to vyšlo zhruba jako Mistrovství Moravy a Slezska, ovšem ten program hodnotím jako nepopiratelně lepší ;). V odkazu jsou výsledky jednotlivých kategorií, výsledky družstev a odkaz na oficiální fotogalerii, protože jsem neměla u sebe foťák.
Přílohy: soutěž družstev
Odkazy: fotky výsledky
Kateřina Tajovská | 01/Apr/2013 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1462 | Komentáře(9) |

Středeční trénink na domečku
Před Velikonocemi se sešlo 7 hráčů. Na začátku jsme probrali slabou poslední řadu a poté jsme sehráli turnaj, který bez ztráty bodu vyhrál Martin Prokop. Vzhledem k tomu, že nás bylo málo, stihl jsem si spravit chuť po minulé porážce od Ládi Dudara porážkou prvních dvou v turnaji :-)

Celkové výsledky:
1. Martin Prokop 6b
2. Tom Kříž 5b
3. Ondra Škrob 3,5b
4. Kuba Matula 2,5b
5. Milan Starosta 1,5b
6. Šimon Řehka 1,5b
7. Alča Habinová 1b
Radovan Smíšek | 28/Mar/2013 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1459 | Komentáře(2) |

Úterý na domečku
Jako vždy bylo plno. Probrali jsme základní varianty ve Skotské hře a diagramy byly zaměřeny na nedávno skončené MČR školních týmů a partie našich hráčů.
Poté byly sehrány 2 turnaje a já jsem se věnoval Tedíkovi Politzerovi.

Turnaj A (dvoukolově)

1.-2. Matěj Tajovský a Lukáš Kalabis 5
3.-4. Klárka Košuličová a Roman Matějů 1

Turnaj B

1. David Kolář 7,5 (prohrál se Šimonem)
2!!Šimon Tajovský 7
3.-4. Tomáš Fikejs a Vojta Vařecha 6,5
5. Michal Svoboda 4
6. Jakub Kříž 3,5
7. David Potůček 3
8.-9. David Vašulín a Radovan Hodaň 2,5
10. Jirka Ambrož 2

Trénink vedl Honza Číhal
Honza Číhal | 26/Mar/2013 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1457 | Komentáře |

KP mladší dorost družstva- 3.místo pro Kuřim "B"
Upoutávka V sobotu 23.3.2013 bylo sehráno poslední čtyřkolo KP mladšího dorostu družstev.
Po loňském postupu našeho prvního družstva do 1.ligy, bylo pro naše B-družstvo, které bylo složeno většinou náhradníky prvního družtva bojovat o přední pozice. Naše C-družstvo mělo za úkol připravovat naše další nové žáky pro šachový růst. Nějak jsem zapoměl na omluvenku Jakuba Křivánka a tak díky této mé chybě odjelo béčko pouze ve čtyřech. Těžké soupeře ovšem mělo už odehrané, tak ani tato neúplná sestava neměla problém vyhrát všechny čtyři utkání. Na výhrách se nejvíce podílela 100% ziskem trojice Vláďa Dudar, Matěj Tajovský a Martin Prokop a zbytek bodů dodal Mirek Bauer, který ovšem nebyl ve své kůži a na některé zápasy jistě bude chtít co nejdříve zapomenout.
Naše C-družstvo naopak mělo těžké zápasy s celou špicí tabulky. Až na remízu s Zastávkou všechna svoje utkání céčko prohrálo a celkově se v soutěži umístilo na 9.místě.
Velice slušně odehrál svoje zápasy Jakub Němec. Ostatní hráčům se vůbec nedařilo.
Soutěž zcela zaslouženě vyhrálo družstvo Sokola Vranovice, kterému pomáhal v boji o první ligu lídr našeho mládežnického šachu David Němec, ale pro první ligu už jim samozřejmě Davida nepůjčíme. V příštím roce se pokusíme soutěž vyhrát a dostat naše další družstvo do první ligy, ale bude to velice složité, protože stejný plán má Lokomotiva a Znojmo.
Výsledky soutěže v příloze
Odkazy: výsledky
Pavel Krupica | 25/Mar/2013 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1456 | Komentáře |

kontrolní testy
Na přiloženém odkazu jsou k dispozici testy pro různé kategorie. Vřele doporučuju všem pokročilým hráčům je udělat a výsledek si pak zkontrolovat tamtéž.
Odkazy: testy
Honza Číhal | 25/Mar/2013 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1454 | Komentáře |

Středa na Domečku.
Účast žáků ZŠ Tyršova a ZŠ Jungmannova na finále školních družstev, poznamenala počet dětí na dnešním tréninku. Probrali jsme téma, jak sehrát dobře zahájení i bez znalosti teorie. Poté byl sehrán dvoukolový turnaj s tímto výsledkem:
1.Dominik Lepka 7 bodů
2.Tomáš Keprt 6
3.Ondřej Škrob 5
4.Milan Starosta 4,5
5.Jakub Matula 4
6.Alice Habinová 3,5
Majer Jiří st. | 20/Mar/2013 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1442 | Komentáře |

Úterý na Domečku.
Sisyfos Tradičně bylo plno. Půl hodiny jsem se snažil na konkrétním příkladu o to, aby žáci pochopili, o co jde v zahájení. Pochopili jen ti co chtěli. Ostatní, jak jsem si i následně ověřil, chtěli výuku jen přetrpět. :-) Ach jo, práce šachového trenéra je povětšinou jen prací sisyfovskou. Pak děti hrály mezi sebou volné partie. Na závěr jsem odměnil ty, co dávali pozor při výuce drobnými cenami z krabice dárků.
Majer Jiří st. | 19/Mar/2013 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1439 | Komentáře(5) |

Páteční Trénink na Domečku
Dnes jsme probírali partie z MČR mládeže a z druhého úterý.
Pak jsme sehráli turnaj který jsem vyhrál.
1.Láďa Dudar 5 b
2.Lukáš Horák 3 b
3.Pepa Zelený 3 b
4.Roman Matějů 2 b
5.Tomáš Fikejs 1 b
6.Kryštof Němec 1 b

Ke konci jsem hrál s panem Bučkem. Dudar 0:1 Buček.
Trénink vedl Michal Vašek a Láďa Dudar.
Vladimír Dudar | 15/Mar/2013 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1435 | Komentáře |

Středeční Trénink na Domečku
Dnes jsme probírali obranu proti Šustrmatu.Pak jsme sehráli turnaj který vyhrál Dominik Lepka a Láďa Dudar.
1-2.Láďa Dudar 5 b
Dominik Lepka 5 b
3.Tom Keprt 4 b
4.Šimon Tajovský 2,5 b
5.Martin Prokop 2 b
6.Alice Habinová 1,5 b
7.Milan Starosta 1 b

Ke konci jsem hrál s Radkem. Radek 0:1 Láďa.
Trénink jsem vedl já a Radek.
Pomáhala Katka Tajovská.
Vladimír Dudar | 13/Mar/2013 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1430 | Komentáře(2) |

Úterý na domečku
Dnešní účast byla po dlouhé době komorní, což bylo způsobeno MČR v Koutech a Druhým úterým v Brně. Tentokrát jsme neprobírali žádné zahájení, ale probrali detailně si dnešní dopolední partii Davida Němce.

Turnaj dopadl takto :
1.-2. Radovan Hodaň a Tomáš Fikejs 6,5
3. Vojta Vařecha 4,5
4. David Vašulín 3,5
5. Jirka Ambrož 2,5
6. Michal Svoboda 2
7. Jakub Kříž 2
8. Tedík Politzer 0,5

První tři hráči dostali malou pozornost a Tedík si odnesl cenu útěchy.

Trénink vedl Honza Číhal
Honza Číhal | 12/Mar/2013 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1427 | Komentáře |

MČR žáků- v kat.H10 naše želízko David Němec
Upoutávka Celkem 7.dětí z Kuřimi a dva trenéři se zúčastní MČR žáků, které se koná od 9.3.-16.3.2013 v Koutech nad Desnou.
Nejdůležitější turnaj čeká v kat.H10 Davida Němce, který vybojovla do hlavní soutěže postup z podzimího přeboru Moravy a Slezska. David je nasazený jako číslo 11 z 24 oprávněných účastníků.
Další šestice žáků (Filip Svoboda,Martin Liška,Mirek Bauer,Matěj Tajovský,Jakub Křivánek a Tomáš Kříž) sehraje doprovodný open B a bude to pro kluky jistě velice důležitá průprava na podzimní přebor Moravy a Slezska.
V openu A uvidíme na startu Majera Jiřího st.
Držte nám a hlavně Davidovi pěsti. Pro Davida nesmírně důležitý turnaj a až prvních 16.dětí se může probojovat na srpnové MEU mládeže.Pevně věříme,že mezi postupující se zařadí i David. Pravidelný report budeme podávat každý den. Připojíme i odkaz na on-line.
Výsledky a stránky turnaje najdete v příloze!
Odkazy: článek na Nšs stránky turnaje H10
Pavel Krupica | 08/Mar/2013 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1422 | Komentáře |

Středeční Trénink na Domečku
Dnes jsme probírali partie ze Základní Soutěže a KP mladších žáků.Pak jsme sehráli turnaj který vyhrál Matěj Tajovský a Tomáš Kříž.
1-2.Matěj Tajovský 7,5 b
Tomáš Kříž 7,5 b
3.Vláďa Dudar 4,5 b
4.Martin Prokop 3 b
5.Tomáš Keprt 3 b
6.Kuba Matula 2 b
7.Šimon Řehka 1,5 b
8.Alice Habinová 1 b

Pavel probíral partie s Dominikem Lepkou a Ondrou Škrobem,takže jsem byl rozhodčí.
Trénink jsem vedl já a Pavel.
Vladimír Dudar | 07/Mar/2013 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1417 | Komentáře |

Úterý na domečku
Dnes jsme probrali hlavní varianty Italské. Diagramy byly zaměřeny na odtažný šach.
Jako vždy proběhly 2 turnaje

Turnaj A
1. Roman Matějů 7
2!!David Potůček 5
3. Atila Kaiser 5
4. David Kolář 4
5. Vojta Vařecha 3
6. Kryštof Němec 2
7. Tomáš Fikejs 1
8. Radovan Hodaň 1

Turnaj B
1. Jakub Kříž 5
2. Dominik Mišovic 3,5
3. David Vašulín 3
4. Jirka Ambrož 0,5

Trénink vedl Honza Číhal
Honza Číhal | 05/Mar/2013 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1413 | Komentáře(1) |

KP mládeže jednotlivců Brno 2013
Upoutávka Ve dnech 28.2. - 2.3. proběhl v Brně krajský přebor jednotlivců mládeže v kategoriích U10, U12, U14 a U16. Kuřim reprezentovala poměrně početná výprava čítající 11 hráčů, která obsadila všechny jmenované kategorie. Bohužel z nejrůznějších rodinných i zdravotních důvodů chybělo pár našich největších talentů, ale i tak naše výprava přivezla pár pěkných úspěchů. Vezmu-li to popořadě, v kategorii do 10 let reprezentoval Matěj Tajovský. Po slibném začátku, kdy měl po 3 kolech 3 body přišla tzv. velká rošáda s pozdějšími medailisty celého turnaje mladších žáků (kategorie 10 a 12 hrály spolu) a pouze výhra v posledním kole nakonec zajistila titul přeborníka v této kategorii a celkové 6. místo v turnaji. V kategorii do 12 let jsme měli tři zástupce: Vláďa Dudar, Tomáš Kříž a Kuba Matoulek. První dva jmenovaní se po průměrném začátku v druhém dni rozjeli do stíhacího finiše a v posledním kole dokonce bojovali o celkové prvenství nebo umístění na bedně. Nakonec se to povedlo jenom Vláďovi, který skončil v kraji třetí a celkově čtvrtý, Tomášovi smolně uteklo lepší umístění díky závěrečné plichtě s dalším Tomášem Kocim (nakonec skončil v kraji 4. a celkově 5.), který díky tomu skončil na druhém místě. Kuba Matoulek skončil v druhé polovině tabulky. Za předvedenou hru ovšem Tomáš zaslouží velkou pochvalu, prohrál pouze jednou s Matějem a odremizoval tři velmi silné hráče, z čehož minimálně jednou mohl i vyhrát. Tak snad příští rok, kdy bude ještě tuto kategorii hrát, se zadaří lépe. Celkově v tomto turnaji převálcovala všechny kluky Julie Richterová ze Zastávky, druhý skončil Tomáš Koci z Lokálky a třetí Alexandr Skalský ze Starého Města, který ale hrál mimo krajský přebor (je ze Zlínského kraje). O vyrovnanosti svědčí fakt, že o 2.-4. místě muselo rozhodnout až pomocné hodnocení.
V kategorii starších žáků (U14+U16) jsme měli sedminásobné zastoupení. Nejlépe měl turnaj rozehraný Mirek Bauer, po prvním dnu s 2,5 body, bohužel ve druhém dni už se mu tolik nedařilo a nakonec skončil s 3 body na 12.místě celkově a jestli počítám dobře tak na 7. místě v kategorii U14. Kupodivu nejlepší výsledek 3,5 bodu zaznamenal Martin Prokop, který se sice pohyboval na zadních šachovnicích, ale skvělým finišem v posledních třech kolech se dokázal probojovat před Mirka na celkové 11.místo a 6. místo v U14. Ostatní hráči předvedli svůj průměr a skončili v druhé polovině startovního pole čítajícího 22 hráčů. Celkem slušně zahrál Filip Svoboda, který bohužel párkrát doplatil na čas, i když měl pozici vyhranou. Takže konečné výsledky dalších - 13.-15. Filip Svoboda, Martin Liška, Dominik Lepka, všichni po 3 bodech, 18. Jakub Křivánek - 2b, který ale odehrál pouze 4 kola, 20. Lukáš Kalabis 2b, a 21. Ondřej Škrob 1b. Vzhledem ke kvalitě startovního pole se nejedná o žádný propadák, ale ani o žádný zázrak :).
Konečně ještě v sobotním doprovodném turnaji začátečníků hrál Šimon Tajovský a vybojoval slušné 2.místo mezi 4 účastníky, kteří sehráli 9 kolový turnaj každý s každým.
Turnaj trochu poznamenala neúčast nejlepších hráčů z Durasu, kteří dali přednost vlastnímu soustředění před MČR mládeže a tak převážnou většinu startovního pole tvořili hráči Lokomotivy a Kuřimi. Naši mládežníci zajisté získali cenné zkušenosti, které část z nich, doufám, zúročí už další týden v doprovodném turnaji na MČR v Koutech.
Odkazy: U10,U12 U14,U16 fotky
Kateřina Tajovská | 03/Mar/2013 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1410 | Komentáře(3) |

Talenti a super talenti na Domečku.
Protože většina dětí se účastnila KP jednotlivců v Brně, sešli se v pátek na Domečku hlavně talenti a super talenti z Katčiny líhně budoucích GM. Chyběl pouze David Potůček, který v pátek nechodí. Ale jména dalších předškoláků jako jsou: Šimon Tajovský, Michal Svoboda (z Podlesí), Adam Boček a Lukáš Halva si dobře zapamatujte. Tato pětice super talentů, může v budoucnu dát kuřimskému šachu hodně výrazný lesk.
Výsledky turnaje:
1.Němec David 9(9)
2.Tajovský Matěj 7,5
3.Zelený Josef 7
4.Fikejs Tomáš 5,5
5.Tajovský Šimon 5
6.Němec Kryštof 4,5
7.Svoboda Michal podlesák 3,5
8.Havel Vojtěch 2
9.Boček Adam 1
10.Halva Lukáš 0
Majer Jiří st. | 02/Mar/2013 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1408 | Komentáře |

Středa na domečku
Tréninku se zúčastnilo 11 hráčů. Zopakovali jsme koncovky K-K+P a následně matování dámou a věží. Starší zatím hráli proti sobě a pak se hrál turnaj, který měl hned tři vítěze - Toma Kříže, Matěje Tajovského a Martina Prokopa.
Celkové výsledky:

1.-3. Matěj Tajovský 6,5b
1.-3. Martin Prokop 6,5b
1.-3. Tomáš Kříž 6,5b
4. Ondra Škrob 5b
5. Šimon Řehka 4,5b
6.-7. Dominik Lepka 4b
6.-7. Alča Habinová 4b
8. Kuba Matula 3,5b
9. Milan Starosta 3b
10. Šimon Tajovský 2,5b
Radovan Smíšek | 27/Feb/2013 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1405 | Komentáře(2) |

Úterý na Domečku.
Pokročilí trénovali s Honzou Vitulou, začátečníci se mnou. Probrali jsme témata z tabulky tréninkový plán a poté začátečníci sehráli turnaj v počtu 11, doplněni o středně pokročilé Kaisera, Koláře a Hodaně.
Velmi dobře hrál teprve šestiletý David Potůček, který do příchodu tatínka měl 100%, když porazil i Attilu Kaisera a Romana Matějů. Pouze jeho předčasný odchod ho v tabulce odsunul na konečné 3. místo. Turnaj vyhrál Vojta Vařecha, před Attilou Kaiserem a Davidem Potůčkem.
Z Davida by mohl být další špičkový hráč, pokud ... :-).
Honza s pokročilými probíral koncovky.
Majer Jiří st. | 26/Feb/2013 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1403 | Komentáře |

Gillarův Memoriál
V sobotu se v Řečkovické orlovně konal další ročník dětského turnaje - Gillarův Memoriál, kterého se zúčastnila velmi početná výprava našich dětí. 4 startovali v kategorii starší žáci a 16!! v kategorii mladší žáci.
Jako tradičně jsme měli velké ambice ale zároveň jsme věděli, že konkurence bude velmi tvrdá. Jelikož naše výprava tvořila takřka čtvrtinu startovního pole kategorie mladší žáci, , proto v každém kole docházelo ke vzájemným soubojům našich dětí. Hned od začátku potvrzovali David Němec a Vláďa Dudar roli favoritů a odehráli celý turnaj na předních stolech. Občas se přidal i Matěj Tajovský. Největším překvapením byl ovšem výkon Gabriela Vašeka, který se velmi nenápadně posouval pořadím vzhůru a nakonec uhrál 6 b, což znamenalo l 3. místo. Na 5. a 6. místě skončili David a Vláďa s 5,5 b
V Kategorii starší žáci byla konkurence opravdu velká a proto 8. místo Jakuba Němce je velmi krásný výsledek. Je vidět, že pokud se bude soustředit výhradně na šachy tak má šanci do někam dotáhnout.

Uznání ovšem zasluhují všechny děti, protože se chovali vzorně a předvedli i pěkné partie.
Zvláštní pochvalu si zaslouží Šimon Tajovský, ač skoro nejmladší účastník, nikoho se nebál a v 1. kole dlouho držel krok s Matyášem Zavadilem a nebýt přehlédnutí dvojtažky, mohl třeba i vyhrát.

Foto je na Rajčeti - jen podotýkám, že jsem musel odejít dříve, takže tam není vyhlášení výsledků. Ale to se určitě dá dohledat jinde.

Doprovod Pavel a Honza
Odkazy: mladsi_zaci starsi_zaci
Honza Číhal | 24/Feb/2013 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1400 | Komentáře |

KP mládeže v polovině- o postup bojují bratři Němcové,Dudar a Keprt
Upoutávka V sobotu se přehoupne do své druhé poloviny seriál KP v rapid šachu mládeže a pro nás je potěšitelné, že o postuo letos bujuje spousta dětí z Kuřimi.
V kat.H10 má již téměř jistý postup David Němec, který si v sobotu bude chtít svoji účast už definitivně pojistit. Potěšitelné je, že třetí postupovou příčku prozatím drží i Tomáš Keprt. Do boje o postup má šanci promluvit ještě Matěj Tajovský a Tomáš Kříž.
V kat.H12 prozatím vede Vláďa Dudar, ale uhájit postupovou pozici zde bude mít velice těžké. Těsně za postupovou příčkou se na 4.místě prozatím drží Gabriel Vašek.
V kat.H14 se posunul z vedoucí příčky na 2.místo Jakub Němec, ale i on to bude mít v boji o postup velice těžké. O postup se může ještě pokusit Jakub Křivánek a Martin Liška.
V kat.D10 prozatím nikoho v pořadí nemáme a o své první body bude v sobotu bojovat Alice Habinová.
V kat.D12 můžeme v pořadí najít sestry Košuličovi, ale na postup to letos zřejmě ještě nebude.
Věříme, že se našim zástupcúm podaří na Gillarově memoriálu obsadit přední pozice a připsat důležité body v boji o postup na zářijové MČR v rapidu. Tabulku s pořadím po třetím turnaji najdete v příloze.
Přílohy: pořadí
Pavel Krupica | 22/Feb/2013 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1398 | Komentáře |

středa na domečku
Dnes na domeček dorazilo 9 dětí. Nejdříve se rozebrala partie Tomáše Kříže a zopakovalo jedno zahájení. Pak byl sehrán turnaj, který vyhrál Matěj Tajovský před Tomášem Křížem a překvapením dne Jakubem Matulou!
Pavel Krupica | 20/Feb/2013 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1394 | Komentáře |

Úterý na domečku
Do včerejší zprávy jsem zapomněl přidat probranou látku, takže přikládám lekci 13.
Přílohy: Lekce13_19/2/13
Honza Číhal | 20/Feb/2013 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1392 | Komentáře(2) |

Úterý na domečku
Dnes přišlo 17 dětí. Pokračovali jsme v zahájeních - tentokrát hra 2 jezdců v obraně a pak jsme rozebrali taktické motivy z nedělení partie nejmenovaného hráče z KP II.
Následovaly 2 turnaje s těmito výsledky :

Turnaj A
1. Matěj Tajovský 11
2. Lukáš Horák 6,5
3.-4. Atila Kaiser a Klárka Košuličová 5,5
5. Anička Košuličová 5
6. Vojta Vařecha 3,5
7.-8. Jakub Novák a David Kolář 3
9. Tomáš Fikejs 2,5
10. Radovan Hodaň 1,5
11.-12. Šimon Řehka a David Vašulín 1

Turnaj B
1. Michal Svoboda 3,5
2. David Potůček 2,5
3. Jakub Kříž 1,5
4. Dominik Mišovic 0,5
5. Tedík Politzer 0

Trénink vedl Honza Číhal a Pavel Krupica
Honza Číhal | 19/Feb/2013 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1391 | Komentáře(2) |

Druhé úterý-2.místo pro Šimona Řehku
Pouze 5 žáků z Kuřimi se vydalo statečně bojovat na únorové (Druhé úterý), když za absencí většiny našich talentovaných žáků stojí zřejmě probíhající jarní prázdniny.
I samotné oba turnaje odehrálo daleko méně dětí, protože všětšinou tento turnaj nehraje méně než 60 hráčů,ale tentokrát byla celková účast sotva poloviční.
V turnaji A (12.dětí) si nejlépe vedl Martin Prokop, který skončil na 7.místě ziskem 2,5b
Další umístění našich:
9.Lepka Dominik 2b
12.Matoulek Jakub 1b
O tom,že je velký rozdíl mezi áčkem a béčkem se nejvíce přesvědčil Jakub Matoulek, který při své premiérové účasti v turnaji A skončil poslední, ale jeden zápas vyhrál a minimálně dvě utkání pokazil ve vyhrané pozici a za svoji velikou bojovnost a snahu zaslouží pochvalu.

V turnaji B (14.dětí) si velice dobře vedl Šimon Řehka, který bojoval až do posledního kola o celkové vítězsví v turnaji. Škoda, že Šimon nedokázal vyhranou partii posledního kola dotáhnout do konce a trošku smolně prohrál. Přesto zaslouží Šimon velikou pochvalu, když partie hrál pomalu a zodpovědně a ukázal zde veliké zlepšení.Myslím, že jeho vítězsví přijde ve velice krátké době. nakonec Šimon obsadil 2 místo ziskem 4b. Na 7 místě skončil David Kolář ziskem 2,5b.
O účasti na březnovém turnaji budem informovat později, ale je velmi pravděpodobné, že březnový díl tentokrát vynecháme pro účast většiny dětí i trenérů na MČR žáků v Koutech nad Desnou. Výsledky najdete v příloze.
Odkazy: Turnaj A Turnaj B
Pavel Krupica | 13/Feb/2013 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1385 | Komentáře(4) |

Pátek na domečku
kidschess Protože pan vrchní trenér Michal většinou opomíná reporty z pátečního tréninku vkládat a jeho zástupce Vláďa chyběl, jenom stručně poreferuji, jak to probíhalo. Poprvé dorazili budoucí velmistři ze školky, tentokrát v počtu tří - Šimon, Míša Svoboda a Adámek Boček a trenér jenom nevěřícně kroutil hlavou, jak tihle pěti až šestiletí špunti už umějí tahat figurkami. Nicméně je potřeba tyto drahokamy ještě trochu vybrousit a tak jsme je svěřili do péče odborníkům nadmíru povolaným - tj. pokročilejším hráčům, aby s nimi vedli odborné tréninkové partie. Nejprve ale Michal znovu probral pro nováčky základní zásady zahájení a to myslím bylo poučné i pro zbytek osazenstva, poté byli přiděleni zkušení trenéři a začal výcvik. V osobě bratří Němců nám vyrůstá kvalitní trenérské duo a oba pojali svůj úkol velmi zodpovědně, musím je pochválit. Z původně plánovaného hodinového tréninku byla nakonec hodina a půl a to jsem musela Adama i Míšu přemlouvat, že už na ně čekají maminky. Oběma se vůbec nechtělo domů. Od pěti hodin proběhlo první kolo klubového přeboru B, ale z toho jistě podá report vedoucí přeboru - náš nejzkušenější. Těšíme se na bleskovou reportáž, tak jak jí vyžaduje od svého týmu :D.
Spolu s dalšími dvěma předškoláky - Davidem a Nikolou, kteří navštěvují trénink ve středu, máme celkem slušný záložní tým nadějí, které prověříme hned v květnu na MČR do 8 let ve Vyškově. A pro Pavla mám dobrou zprávu - všech pět kluků od září nastupuje na Jungmannku do 1. třídy.
Jinak pro ostatní zájemce odkazuji na zajímavé stránky (v angličtině), jak brzy se mají začít učit hrát šachy - brzy asi pronikneme i do jesliček :D
Odkazy: šachy od 2 let
Kateřina Tajovská | 08/Feb/2013 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1380 | Komentáře(4) |

Tréninkové lekce
V příloze jsou všechny lekce, které jsme probírali od začátku roku v Úterý na Domečku.

Lekce 10 zahájení - obecné principy
Lekce 11 zahájení - Hra 4 jezdců v obraně
Lekce 12 zahájení - Hra 3 jezdců v obraně
Přílohy: Lekce10_15_1_13 Lekce11_29_1_13 Lekce12_5_2_13
Honza Číhal | 08/Feb/2013 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1378 | Komentáře(1) |

Středeční trénink druhá část
Přidávám ještě výsledky turnaje mladších:

1. Kuba Matula 4b
2.Šimon Řehka 3b
3. Alice Habinová 1,5b
4. Milan Starosta 1b
5. David 0,5b
Radovan Smíšek | 06/Feb/2013 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1375 | Komentáře |

Středeční Trénink na Domečku
Dnes si ti slabší probírali K+P-K.Potom jsme se rozdělili na dva turnaje.První vyhrál Matěj Tajovský.
1. Matěj Tajovský 5 b
2.Láďa Dudar 4 b
3.Tom Keprt 3,5 b
4.Tom Kříž 3 b
5.Martin Prokop 2,5 b
6.Ondra Škrob 1,5 b
7.Dominik Lepka 1,5 b

Trénink vedl Radek Smíšek a Láďa Dudar.

PS:Ten druhý turnaj má Radek Smíšek.
Vladimír Dudar | 06/Feb/2013 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1374 | Komentáře |

Žebříček kuřimských žáků k 6.2.2013
1.Němec David - 1409 národní rating (národní ELO)
2.Svoboda Filip - 1345
3.Liška Martin – 1330
4.Kalabis Lukáš – 1330
5.Bauer Miroslav – 1321
6.Němec Jakub – 1251

7. - 10.
Křivánek Jakub 3. v.t.
Jahn Filip 3. v.t.
Dudar Vladimír 3.v.t.
Tajovský Matěj 3.v.t.

11. - 18.
Lepka Dominik 4.v.t.
Kříž Tomáš 4.v.t.
Keprt Tomáš 4.v.t.
Prokop Martin 4.v.t.
Košuličová Anna 4.v.t.
Vašek Gabriel 4.v.t.
Škrob Ondřej 4.v.t
Matoulek Jakub 4.v.t.

19. - 33. bez výkonnostní třídy:
Košuličová Klára, Řehka Šimon, Kaiser Attila Jozef, , Zelený Josef, Matějů Roman, Fikejs Tomáš, Tajovský Šimon, Kolář David, Vašulín David, Matula Jakub, Habinová Alice, Vařecha Vojtěch, Němec Kryštof, Starosta Milan, Novák Jakub,

34. - 43. neregistrovaní DDM:
Ambrož Jiří, Mišovic Dominik, Svoboda Michal, Škrob Jan, Havel Vojtěch, Matějka Jiří, Hodaň Radovan, Kříž Jakub, Teodor Politzer, David Potůček,

44. - 53. neregistrovaní ZŠ Komenského 1. a 2. třída:
Škoda Zdeněk, Frank Vojtěch, Donnert Filip, Košťál Michal, Martínek Šimon, Přichystalová Zuzana, Gregor Jiří, Olexa Michal, Petříček Lukáš, Gavanda Štěpán

54. – 68. neregistrovaní MŠ Zborovská
Julie KOTKOVÁ, Daniel BLAŽEK, Adam BOČEK, Oliver KELEMEN, Sylvie HRUŠKOVSKÁ, Michal BUZÁŠ, Ondřej HRONEK, Alena DVOŘÁČKOVÁ, Matyáš VESELÝ, Martin ŘEHOŘ, Lukáš HALVA, Matěj VESELÝ, Izák HENEŠ, Michal SVOBODA, Sofie Vacková

69. – 83. neregistrovaní MŠ Jungmannova
Otakar VÍTEK, Dominik DÍTĚ, Martin BALÁŽ, Martin JAKUBEC, Dominik VESELÝ, Ondřej HALVA, Jan BAŘINA, Jan Tobiáš VERNER, Sven JURIŠ, Tomáš HAVEL, Čeněk HLUCHÁŇ, Jakub Menšík, Nikola JAVORSKÝ, Radim KATOLICKÝ, Pavel PAVLOUŠEK,
Majer Jiří st. | 05/Feb/2013 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1372 | Komentáře |

Úterý na Domečku - pokročilí.
Udělal jsem si test s pokročilými, jak mají osvojené zásady zahájení. Test nedopadl zrovna dobře, takže jsme zásady zahájení v průběhu turnaje intenzívně procvičovali.
Jediný, kdo je znal, byl Matěj, který to prokázal i v turnaji. Půl bodu ztratil pouze s Klárkou, která zachránila partii věčným šachem.
1.Tajovský Matěj 5,5
2.Bauer Miroslav 4
3.Kalabis Lukáš 3,5
4.Nemec Jakub 3,5
5.Keprt Tomáš 2
6.Košuličová Anna 2
7.Košuličová Klára 0,5
Majer Jiří st. | 05/Feb/2013 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1371 | Komentáře |

Úterý na domečku
Dnes bylo opět plno. Pokračovali jsme v zahájeních - tentokrát Hra tří jezdců. Dva dvoubodové diagramy byly pro většinu těžký oříšek - je třeba na nich zapracovat. Mezitím Jirka vedle trénoval osm pokročilých hráčů.

Byly sehrány 2 turnaje s těmito výsledky :

Turnaj A
1. Šimon Řehka 6
2. JAKUB Novák 5
3. Vojta Vařecha 4,5
4.-5. Roman Matějů a Tomáš Fikejs 3,5
6.-7. David Vašulín a David Kolář 2
8. Kryštof Němec 0,5

Turnaj B
1. Jirka Ambrož 5
2.-3. David Potůček a Dominik Mišovic 3
4. Jakub Kříž 1 (minule vyhrál)

Trénink vedli Honza Číhal a Jirka Majer sen.


POZOR!!
Příští týden jsou prázdniny a trénink NENÍ, ale kdo chce, může jet do Brna na Druhé úterý. Sraz na nádraží v Kuřimi ve 14.30.
Honza Číhal | 05/Feb/2013 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1370 | Komentáře |

Matěj podruhé druhý!
Matěj Šachově - atletický klan T. podnikl druhou „spanilou jízdu“ do Hradce Králové, šířit tam slávu kuřimského mládežnického šachu. Už po druhé se Matějovi podařilo dostat se na stupně vítězů. Do bojů se zapojil tentokrát i Šimon a podle očitých svědků svým starším soupeřům zpočátku zle zatápěl. Po úvodním zisku 4 z 5, mu ale v závěru došly síly. :-)
Odkazy: Výsledky
Majer Jiří st. | 02/Feb/2013 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1366 | Komentáře |

Úterý na domečku
Dnes bylo narváno. Kromě 17 dětí na tréninku dalších 10 hrálo základní soutěž. Probrali jsme zahájení - Hra čtyř jezdců a řešili nějaké diagramy na taktiku. Následný turnaj dopadl takto :

Turnaj A
1. Lukáš Kalabis 8
2. Tomáš Keprt 6,5
3. Roman Matějů 6
4. Lukáš Horák 5
5. Anička Košuličová 3
6.-7. David Kolář a Radovan Hodaň 2,5
8.-9. Tomáš Fikejs a Kryštof Němec 1,5
10. Klárka Košuličová 1
11. Vojta Vařecha 0,5

Turnaj B
1. Jakub Kříž 5
2. David Vašulín 3
3.-5. Michal Svoboda, Dominik Mišovic a David Potůček 2

Trénink vedl Honza Číhal
Honza Číhal | 29/Jan/2013 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1360 | Komentáře |

1. liga ml. dorostu
Dnes pokračovala 6. a 7. kolem 1. liga ml. dorostu. V dopoledním zápase nás čekal oslabený Grygov a tudíž jsme měli šanci vyhrát a v předstihu si zajistit záchranu. Od začátku vypadalo vše nadějně - jako vždy brzo vyhrál David Němec a záhy vyhrál velmi dobře hrající Kuba Křivánek. Třetí bod měl přidat druhý Kuba, ale jako vždy svoji nezodpovědnou rychlou hrou prohrál a naše šance klesly. Na předních deskách to měli Daniela s Filip těžké a oba prohráli. Martin bojoval, ale víc jak remis nevydřel a tudíž jsme prohráli.
Společný oběd asi všem prospěl, protože v odpoledním zápase s Prostějovem jsme během půl hodiny vedli už 3:0, když vyhrál David a oba Kubové. Jistící remis přidal Martin, takže výhra byla doma. Filip s Danielou se silnými soupeři drželi krok a hráli další hodinu a půl a nakonec oba remizovali.
Výsledky jednotlivců :

Kuřim - Grygov 2,5 : 3,5
Daniela 0
Filip 0
Martin 0,5
Jakub N 0
Jakub K 1
David 1

Prostějov - Kuřim 1,5 : 4,5
Daniela 0,5
Filip 0,5
Martin 0,5
Jakub N 1
Jakub K 1
David 1

Borcem dne je Jakub Křivánek, který hrál velmi dobře a obě jeho partie měly hlavu i patu. David sice taky vyhrál 2 x, ale měl výrazně slabší soupeře.

Trenéři Pavel a Honza
Honza Číhal | 26/Jan/2013 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1357 | Komentáře(1) |

Středeční Trénink na Domečku
Dnes nás bylo málo.Nejdřív jsme si ukazovali partii Pavla a Moji.Potom jsme sehráli turnaj který nikdo nevyhrál.
1.-2.Vláďa Dudar 5 b
Ondra Škrob 5 b
3.-5.Matěj Tajovský 4 b
Milan Starosta 4 b
Šimon Tajovský 4 b
6.Šimon Řehka 3 b
7.Kuba Matula 2 b
8.Jenda Škrob 1,5 b

Trénink vedl Pavel Krupica a Katka Tajovská.
Vladimír Dudar | 24/Jan/2013 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1354 | Komentáře(3) |

Úterý na Domečku.
Dnes jsem "suploval" za Honzu Číhala, který jel s Pavlem a dětmi na krajské kolo přeboru školních družstev. Podle neoficiálních zpráv obě naše družstva postoupila na republiku!

Dnešního tréninku se zúčastnilo 14 dětí. Nejprve se probírala působnost a souhra figur. Poté se hrály dva turnaje s těmito výsledky:

A-turnaj
1.Němec Jakub 5b
2.Keprt Tomáš 3,5
3.Košuličová Klárka 2,5
4.Kaisser Attila 2
5.Kolář David 1
6.Vařecha Vojtěch 1
B-turnaj
1.Novák Jakub 6
2.Fikejs Tomáš 5
3.Hodaň Radovan 4
4.Němec Kryštof 4
5.-6.Vašulín David 3
Svoboda Michal 3
7.Ambrož Jiří 2
8.Kříž Jakub 1
Majer Jiří st. | 22/Jan/2013 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1347 | Komentáře |

Fotky Vyškovská rošáda
Přidávám ještě odkazy na fotky, které se do článku nevešly. Jsou i z oficiálních zdrojů :)
Odkazy: fotky1 fotky2
Kateřina Tajovská | 21/Jan/2013 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1345 | Komentáře |

Vyškovská rošáda 2013 aneb přesilovka Kuřimáků
hromadnefoto V sobotu se opět velmi početná výprava Kuřimských šachových nadějí účastnila již 3.podniku KP v rapidu mládeže, tentokrát ve Vyškově. Šéftrenér povolal dva dozorce z řad rodičů a cesta vlakem probíhala bez nejmenších komplikací, dokonce tentokrát ČD dorazily do cíle i s předstihem 5min. ( Za což asi zřejmě vděčíme službě Honzy Č., který náš vlak určitě všude přednostně pouštěl :D). Výpravy se účastnilo celkem 18 žáků a tři dospělí, takže jsme na nádraží vypadali jak školní zájezd či rodina Hujerů. Již ve vlaku jsme si rozdělili funkce, Pavel vybral peníze, já sepsala startovní listinu a na prezentaci vše proběhlo hladce a bez dlouhého čekání. Po slavnostním zahájení již vypukla šachová "válka" na 45 černobílých bitevních polích. V turnaji A špuntů do 8 let nás reprezentovali dva zástupci - Tomáš Fikejs a Šimon Tajovský a nevedli si špatně, oba shodně získali 4/7b a obsadili 5. a 7. místo z celkem 13 účastníků. O první místo se utkali dva talenti Lokomotivy Michal Kureš a Vilík Faja, na pomocné hodnocení nakonec zvítězil Michal.
V turnaji B (do 12let) jsme měli nejpočetnější zastoupení celkem 13 borců - od ostřílených bojovníků jako byli David Němec, Vláďa Dudar, Tomáš Kříž, Matěj Tajovský, Dominik Lepka, Gabriel Vašek, Kuba Matoulek, Tomáš Keprt, Martin Prokop, Attila Kaiser až po nové začínající talenty Davida Koláře, Kubu Matulu a Romana Matějů. Nejlépe v této kategorii opět zabojoval David Němec a obsadil 5. místo, Vláďa Dudar 8. místo a ve druhé desítce jsme měli hned několik zástupců - 11. Tomáš Keprt, 13. Matěj Tajovský, 15. Kuba Matoulek, 16. Tomáš Kříž. Nováčci trochu doplatili na silnou konkurenci (nejpočetněji obsazená kategorie s 50 účastníky), ale každý urval aspoň jeden cenný bodík a to se počítá :).
V nejstarší kategorii do 18 let jsme měli tři zástupce, kteří nezklamali a obsadili 8.místo Martin Liška, 11. místo Jakub Němec a 16. místo Lukáš Kalabis.
Přestože to tentokrát nezacinkalo, odvezli jsme si alespoň dvě prvenství - měli jsme nejmladšího účastníka a nejpočetnější výpravu.
Jinak musím všechny pochválit za reprezentaci klubu i Kuřimi a také za slušné chovaní během celého turnaje, člověk tam napomínal akorát cizí rozjívená děcka ;). Dole jsou odkazy na výsledky turnaje A,B,C.
Odkazy: Turnaj A Turnaj B Turnaj C
Kateřina Tajovská | 21/Jan/2013 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1344 | Komentáře(4) |

Úterý na domečku
Na dnešním tréninku jsme si zopakovali šustrmat a hlavně, jak mu úspěšně bránit. Dále jsme si řekli základní principy zahájení a nechyběly rovněž diagramy na taktiku.


Turnaj dopadl takto :

1. Roman Matějů 8 b
2. David Kolář 6,5 b
3.-4. David Vašulín a Vojta Vařecha 5 b
5. Tomáš Fikejs 3,5 b
6.-7. Jakub Kříž a Radovan Hodaň 3 b
8. Michal Svoboda 2 b
9. Jirka Ambrož 1 b

Matěj Tajovský trénoval se mnou a pak odjel s Pavlem do Brna.

Trénink vedl Honza Číhal
Honza Číhal | 17/Jan/2013 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1338 | Komentáře |

Středeční trénink na domečku
Dnes přišlo na trénink 11 hráčů. Na začátku Pavel rozebral partii Mirka Bauera. Poté Pavel s některými rozebíral jejich partie z KP a během toho probíhal turnaj jehož vítězem se stal Matěj Tajovský. Velmi dobře hrál opět Milan Starosta.
Celkové výsledky:
1. Matěj Tajovský 7,5b
2. Gabriel Vašek 6,5b
3.-4. Milan Starosta 5,5b
3.-4. Dominik Lepka 5,5b
5.-7. Tomáš Kříž 5b
5.-7. Ondra Škrob 5b
5.-7. Tomáš Keprt 5b
8. Martin Prokop 4,5b
9. Kuba Matula 4b
10. Jenda Škrob 4b
11. Šimon Řehka 2,5b
Radovan Smíšek | 16/Jan/2013 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1337 | Komentáře(2) |

4.-7. kolo KP družstev ml.dorostu
Dnes bylo na programu čtyřkolo KP družstev ml.dorostu. Oba naše týmy měli relativně lehké soupeře a dle toho vypadala jejich bilance. Béčko 3 x vyhrálo a jednou remizovalo, Céčko 2 x vyhrálo, jednou remizovalo a jednou prohrálo. Z jednotlivců měl nejlepší výsledek Vláďa Dudar, který uhrál 3,5 b. Další výsledky jsou následující :

Béčko - Mirek Bauer 2
Jakub Křivánek 2
Matěj Tajovský 2,5
Filip Jahn 2,5

Céčko - Jakub Němec 3
Tomáš Kříž 1
Tomáš Keprt 2,5
Anička Košuličová 3
Klárka Košuličová 1,5

Kapitáni byli Pavel Krupica a Honza Číhal
Přílohy: Béčko Céčko
Honza Číhal | 12/Jan/2013 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1334 | Komentáře(4) |

Středeční trénink na domečku
Po Vánocích se sešlo 12 hráčů a 4 trenéři. Na začátku se mluvilo o přechodu ze střední hry do koncovky, významu jednotlivých figur v těchto fázích hry a o základních zásadách koncovek. Potom starší rozvíjeli své schopnoti s panem Majerem a s Pavlem a mladší sehráli turnaj, který vyhrál Milan Starosta. Celkové výsledky:

1. Milan Starosta 4,5b
2. Šimon Řehka 4b
3. Alice Habinová 2,5b
4. Kuba Matula 2b
5. Šimon Tajovský 2b
6. Jenda Škrob 0b
Radovan Smíšek | 09/Jan/2013 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1331 | Komentáře(1) |

Úterý na domečku
První trénink v novém roce jsme zaměřili na opakování látky z minulého pololetí. Samozřejmě nechyběly diagramy na taktiku a následný turnaj, který skončil takto :

1. Jakub Novák 5 b
2. Vojta Vařecha 4 b
3. Roman Matějů 3,5 b
4. Kryštof Němec 3 b
5. David Vašulín 3 b
6. Jakub Kříž 1,5 b
7. Michal Svoboda 0 b

David Němec, Jakub Němec a Matěj Tajovský sehráli vzájemné volné partie.

Trénink vedl Honza Číhal
Honza Číhal | 08/Jan/2013 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1328 | Komentáře |

Žákům kraluje David Němec! Nový žebříček kuřimských žáků k 5.1.2013
Upoutávka Přebor Moravy a Slezska určil nové pořadí našich žáků.
Jedničkou se stává David Němec, který na druhou pozici odsunul dosavadního lídra Filipa Svobodu. Martin Liška připsal 7 bodů a dělí s Lukášem Kalabisem třetí místo. V příloze uveřejněná i republiková tabulka, kde se David v kat.H10 posunul na 11.místo!!!

1.Němec David - 1409 národní rating (národní ELO)
2.Svoboda Filip – 1345 (+13)
3-4.Liška Martin – 1330 (+7)
3-4.Kalabis Lukáš – 1330
5.Bauer Miroslav – 1321 (+1)
6.Němec Jakub – 1251 (-5)

7. - 10.
Křivánek Jakub 3. v.t.
Jahn Filip 3. v.t.
Dudar Vladimír 3.v.t.
Tajovský Matěj 3.v.t.

11. - 18.
Lepka Dominik 4.v.t.
Kříž Tomáš 4.v.t.
Keprt Tomáš 4.v.t.
Prokop Martin 4.v.t.
Košuličová Anna 4.v.t.
Vašek Gabriel 4.v.t.
Škrob Ondřej 4.v.t.
Matoulek Jakub 4.v.t.

19. - 27. bez výkonnostní třídy:
Hrdinová Kateřina, Košuličová Klára, Řehka Šimon, Kaiser Attila Jozef, Zelený Josef, Matějů Roman, Fikejs Tomáš, Tajovský Šimon, Kolář David.

28. - 42. neregistrovaní DDM:
Ambrož Jiří, Mišovic Dominik, Svoboda Michal, Vašulín David, Matula Jakub, Škrob Jan, Havel Vojtěch, Matějka Jiří, Starosta Milan, Novák Jakub, Hodaň Radovan, Kříž Jakub., Habinová Alice, Vařecha Jiří, Teodor Politzer.
43. - 53. neregistrovaní ZŠ Komenského 1. a 2. třída:
Škoda Zdeněk, Frank Vojtěch, Frank Adam, Donnert Filip, Košťál Michal, Martínek Šimon, Přichystalová Zuzana, Gregor Jiří, Olexa Michal, Petříček Lukáš, Gavanda Štěpán



54. – 68. neregistrovaní MŠ Zborovská
Julie KOTKOVÁ, Daniel BLAŽEK, Adam BOČEK, Oliver KELEMEN, Sylvie HRUŠKOVSKÁ, Michal BUZÁŠ, Ondřej HRONEK, Alena DVOŘÁČKOVÁ, Matyáš VESELÝ, Martin ŘEHOŘ, Lukáš HALVA, Matěj VESELÝ, Izák HENEŠ, Michal SVOBODA, Sofie Vacková

69. – 83. neregistrovaní MŠ Jungmannova
Otakar VÍTEK, Dominik DÍTĚ, Martin BALÁŽ, Martin JAKUBEC, Dominik VESELÝ, Ondřej HALVA, Jan BAŘINA, Jan Tobiáš VERNER, Sven JURIŠ, Tomáš HAVEL, Čeněk HLUCHÁŇ, Jakub Menšík, Nikola JAVORSKÝ, Radim KATOLICKÝ, Pavel PAVLOUŠEK,
Odkazy: H10 všechny kateg.
Pavel Krupica | 05/Jan/2013 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1322 | Komentáře(2) |

Plán turnajů na leden 2013
Upoutávka úterý 8.1.2013-Pravidelný turnaj "Druhé úterý" (propozice viz příloha) Sraz na nádraží v 14.30h Odjezd vlakem v 14.42h

sobota 12.1.2013- KP dorostu družstev Sraz na nádraží v 8.30h Odjezd vlakem v 8.42h Hraje se na ZŠ Staňkova.

Pořadí zápasů:
4.kolo Kuřim "B"-Vyškov, Kuřim "C"-Lokomotiva Brno "E"
5.kolo Kuřim "B"-Veselí nad Moravou, Kuřim "C"-ŠK Ratíškovice "B"
6.kolo Kuřim "B"-Vranovice, Kuřim "C"-Rousínovec
7.kolo Kuřim "B"-Rousínovec, Kuřim "C"-Znojmo

úterý 15.1.2013 Základní soutěž družstev Kuřim "G"-VSK Univerzita Brno "B"
Sraz na nádraží v 15.30h,odjezd vlakem v 15.42h

sobota 19.1.2013 Vyškovská rošáda (propozice viz příloha) Informace o dopravě pošlu do 15.1.

úterý 22.1.2013 KP přebor škol družstev (propozice viz příloha) Informace o dopravě pošlu do 18.1.2013. Děti budou ve škole omluveny!!!!

sobota 26.1.2013 1.liga dorostu družstev. Hraje se v sportovní hale Vodova. Sraz na nádraží v 9.30,odjezd vlakem v 9.42h

Pořadí zápasů:
10h
ŠK KME-DDM Kuřim"A"- Agentura 64 Grygov
14h
ŠK KME-DDM Kuřim "A"-ŠK Rošáda Prostějov

úterý 29.1. Základní soutěž družstev Kuřim "F"-Kuřim "G" Hraje se od 14h na DDM v Kuřimi
Přílohy: Druhé úterý Přebor škol Vyškov
Odkazy: KP dorostu 1.liga dorostu Základní soutěž
Pavel Krupica | 30/Dec/2012 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1318 | Komentáře |

KP v rapid šachu mládeže-Ve vedení David a Jakub Němcovi a Vláď Dudar!
Upoutávka Celkem 19 dětí z Kuřimi se prozatím zapojilo do seriálu KP v rapid šachu mládeže.
V průběžném pořadí po dvou turnajích (Brankovice a Břeclav) zaujala skupinka našich dětí přední umístění.
V kat.H10 zatím suveréně vévodí David Němec, kterému postup na MČR zřejmě neunikne. Na 3.místě postupovém místě ho doplňuje Tomáš Keprt. Nutno dodat, že většina favoritů se o postup jistě ještě popere. Velké šance v boji o postup má ještě Matěj Tajovský a Tomáš Kříž, kteří mají prozatím odehraný pouze jeden turnaj(musí mít alespoň tři turnaje).
V kat.H12 prozatím vede Vláďa Dudar,ale i zde se do seriálu nezapojila ještě spousta favoritů.
V kat.H14 vedení prozatím drží Jakub Němec, který při troše štěstí postupovou příčku může udržet. Slušnou šanci v boji o postup má i Jakub Křivánek, který prozatím odehrál pouze jeden turnaj.
Seriál KP v rapid šachu bude pokračovat již 19.ledna turnajem ve Vyškově. Přiloženou tabulku zatím bez vyznačených míst zajišťující postup najdete v příloze. Podrobný článek uveřejněný na Jmšs najdete v odkaze.
Přílohy: Pořadí
Odkazy: článek Jmšs
Pavel Krupica | 25/Dec/2012 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1313 | Komentáře(3) |

O přeborníka Králova Pole
Posledního turnaje dětí v tomto roce se zúčastnila početná výprava z Kuřimi, která tvořila téměř třetinu startovního pole. Tentokrát jsme vzali s sebou i několik nováčků, aby nasáli atmosféru a poměřili síly s ostatními.
Po celou dobu turnaje se na předních šachovnicích pohybovalo několik našich dětí - především Jakub Křivánek, Matěj Tajovský a Tomáš Kříž. Ale i ostatní si vedli dobře a každý získal nějaký bod a hlavně si všichni odnesli nějakou cenu.
Nejlépe se umístili Jakub Křivánek a překvapivě Ondra Škrob, na 8. resp 10. místě, když uhráli 5 b (7).

Foto na rajčeti.
Odkazy: výsledky
Honza Číhal | 22/Dec/2012 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1309 | Komentáře(7) |

Vánoční turnaj Břeclav-dva vavříny pro Davida Němce!!!
Upoutávka V sobotu 15.12. se uskutečnil již 35.ročník vánočního turnaje v Břeclavi, který je zároveň druhým turnajem seriálu KP žáků v rapid šachu. Na tentu turnaj jela i početná skupinka 12.dětí z Kuřimi.
V turnaji starších žáků (29.dětí) si nejlépe vedl Jakub Němec, který obsadil velice hezké 8.místo ziskem 4,5bodu.
Slušné umístění si připsal i Lukáš Kalabis, který ziskem 4bodů obsadil 12.místo. Filip Jahn obsadil 16.místo ziskem 3,5b.
V turnaji mladších žáků (71.účastníků) navázal na úspěchy z poslední doby David Němec, který zaznamenal pouze dvakrát remízu (s vítězem a hráčem na 3.místě, když měl oba zápasy vyhrané) všechny ostatní protivníky porazil a ziskem 6.bodů obsadil celkové 2.místo (kat.H9 David vyhrál).
Další umístění našich žáků:
8.Dudar Vladimír 5.b
11.Keprt Tomáš 5.b
13.Kříž Tomáš 5.b
15.Prokop Martin 4,5b
30.Kaiser Attila Josef 4.b velké překvapení!
35.Bauer Miroslav 3,5b Mirek jistě pamatuje i lepší turnaje, tentokrát mu turnaj vůbec nevyšel.
37.Vašek Gabriel 3,5b
65.Zelený Josef 2b

Ve výsledkové listině jsou dvě jména (Faltýnek,Spáčilová), u které byl omylem označen ŠK Kuřim, ale tyto dvě děti za Kuřim nehrají.
Pokračování KP žáků v rapid šachu proběhne v lednu ve Vyškově a věřím, že se našim žákům bude dařit i tentokrát.
Odkazy: starší žáci mladší žáci článek na Jmšs
Pavel Krupica | 20/Dec/2012 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1305 | Komentáře(1) |

Středeční trénink na domečku
Na poslední trénink před Vánoci dorazilo 11 hráčů. Na začátku jsme si ukázali situaci s motivem chycení dámy, kdy všechno hned vyřešil Tomáš Keprt, ale tuto formu pak nepotvrdil v turnaji. Turnaj vyhrál Tomáš Kříž. Několik zápasů skončilo překvapením, stejně tak celkové pořadí. Pochvalu si zaslouží Šimon Řehka a především Milan Starosta, který několikrát vymyslel hezkou kombinaci a porazil i hráče, kteří obvykle hrávají lépe než on.

Výsledky turnaje:

1. Tomáš Kříž 7,5b
2. Matěj Tajovský 7,5b
3. Ondra Škrob 6b
4. Šimon Řehka 5,5b
5. Milan Starosta 5,5b
6. Dominik Lepka 5b
7. Tomáš Keprt 4,5b
8. Martin Prokop 4b
9. Šimon Tajovský 3,5b
10. Kuba Matula 3b
11. Jenda Škrob 1b
Radovan Smíšek | 14/Dec/2012 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1300 | Komentáře(1) |

Druhé úterý- 2.místo Mirka Bauera a Gabriela Vašeka!!!
Upoutávka Prosincového druhého úterý se zúčastnilo celkem 12.dětí z Kuřimi.
V turnaji A(15.hráčů) si nejlépe vedl Mirek Bauer, který skončil na 2.místě ziskem 4bodů.
Další pořadí našich dětí:
4.Dudar Vladimír 3,5b
9.Tajovský Matěj 2b
11.Křivánek Jakub 2b
12.Keprt Tomáš 2b
14.Košuličová Anna 2b

V turnaji B(21.dětí) bojoval o vítězství Gabriel Vašek, ale jasně vyhrané utkání proti celkovému vítězi pokazil a skončil na druhém místě ziskem 4b. V tomto turnaji se představil další nováček z naší nekonečné líhně talentů (David Kolář), který si napoprvé nevedl vůbec špatně, když získal 3b (5 utkání).
Další pořadí našich dětí:
5.Řehka Šimon 3,5b (neprohrál ani jednou!)
6.Škrob Ondřej 3b
8.Kolář David 3b
9.Zelený Josef 3b
11.Kaiser Attila 3b

Další díl tohoto turnaje bude pokračovat po novém roce a hodláme zde představit i další nové tváře našeho klubu.
Odkazy: Turnaj A Turnaj B Jmšs
Pavel Krupica | 13/Dec/2012 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1298 | Komentáře(1) |

Úterý na Domečku.
Naši na turnaji. Bylo to poslední úterý v tomto roce, protože tento týden kroužky na Domečku končí. Tréninku se zúčastnilo 12 dětí, tedy bez těch co jeli s Pavlem do Brna na turnaj. Nejprve jsme na deseti příkladech probrali s nováčky, jak mají doma řešit jednobodovky a poté se hrál turnaj o medaile. Dvojice pokročilých Tomáš Kříž a Klárka Košuličová spolu sehráli zápas o sladkosti.

Výsledky turnaje:
1.Fikejs 4,5
2.Vařecha 4
3.Matějů 4
4.Hodaň 3
5.Vašulín 2,5
6.Ambrož 2
7.Mišovic 2
8.Kříž Jakub 1
9.Svoboda Michal 0

Zápas Košuličová Klárka 1:5 Kříž Tomáš
Majer Jiří st. | 11/Dec/2012 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1292 | Komentáře |

Páteční Trénink na Domečku
Upoutávka Dnes jsme si ukazovali partii Anny Košuličové a Gabriela Vaška a potom jsme sehráli turnaj který vyhrál Jakub Němec.
1.Jakub Němec 7 b
2.Láďa Dudar 6 b
3.Tomáš Kříž 5 b
4.Jakub Matoulek 3 b
5.Jakub Křivánek 3 b
6.Lukáš Horák 2 b
7.Pepa Zelený 2 b
8.Vojta Havel 0 b

Pavel trénoval s Davidem Němcem. Trénink vedli Pavel Krupica a Michal Vašek.
Vladimír Dudar | 09/Dec/2012 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1284 | Komentáře |

1. liga družstev mladšího dorostu
V sobotu pokračovala 4. a 5. kolem 1. liga MD. Měli jsme za soupeře týmy Zbrojovka Vsetín a Sokol Hošťálková. Podle soupisek byli hosté favority a tak to taky dopadlo. ALE !!
Oba ápasy se podobaly jako vejce vejci. Krátce po zahajení je jasně vyhraný David, Jakub má lepší pozici a ostatní se drží. Avšak místo očekávaných 2 : 0 pro nás je stav 1 : 1, protože Jakub obě vyhrané partie svouji lehkovážností a rychlou hrou ztrácí. Po hodině hry už prohráváme 1 : 2 a hraje už jen 6 statečných. Tím sedmým do počtu je rozhodčí zápasu Zdenek Vojáček, který skončené partie ihned přepisuje do počítače.
V obou zápasech jsme vybojovali jednu remízu a nechybělo mnoho, abychom remizovali i celkově. Je třeba se z proher poučit a dále usilovně pracovat.

Kuřim - Zbrojovka Vsetín 1,5 : 4,5
Daniela Dumková 0,5
Filip Svoboda 0
Lukáš Kalabis 0
Martin Liška 0
Jakub Němec 0
David Němec 1

Sokol Hošťálková - Kuřim 4,5 : 1,5
Daniela Dumková 0
Filip Svoboda 0
Lukáš Kalabis 0
Martin Liška 0,5
Jakub Němec 0
David Němec 1

Foto bude v pondělí
Odkazy: 4_kolo 5_kolo
Honza Číhal | 09/Dec/2012 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1280 | Komentáře |

Středeční Trénink na Domečku
Upoutávka Na začátek jsme si ukazovali partii Toma Kříže a potom byl turnaj který vyhrál Dominik Lepka.
1.Dominik Lepka 4,5 b
2.Láďa Dudar 4,5 b
3.Tomáš Kříž 3,5 b
4.Matěj Tajovský 2,5 b
5-6.Šimon Řehka a Milan Starosta 2 b
7.Kuba Matula 2 b

Trénink vedli Radek Smíšek a Pavel Krupica.
Vladimír Dudar | 05/Dec/2012 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1272 | Komentáře(1) |

Úterý na domečku
Upoutávka Na dnešním tréninku jsme se zaměřili na šustrmat a ostatní rychlé maty. Poté jsme sehráli Mikulášský turnaj o ceny s tímto pořadím :

1. Jakub Novák 9 b
2. Roman Matějů 6 b
3. Vojta Vařecha 6 b
4. David Kolář 5,5 b
5. Tomáš Fikejs 5 b
6. David Vašulín 4,5 b
7. Radovan Hodaň 3 b
8. Jakub Kříž 2,5 b
9. Dominik Mišovic 2,5 b
10. Jirka Ambrož 1 b

Trénink vedl Honza Číhal
Honza Číhal | 05/Dec/2012 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1269 | Komentáře |

Úterý na domečku
V příloze je lekce 9 z úterního tréninku.
Přílohy: Lekce9_27_11_12
Honza Číhal | 29/Nov/2012 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1262 | Komentáře |

Středeční trénnk na domečku
Tréninku se zúčastnilo 10 hráčů. Na začátku jsme si zopakovali zásady zahájení na příkladu mé partie z neděle, kde se na ně příliš nehledělo. Následoval turnaj ve kterém se o první místo rozdělili Matěj Tajovský a Tomáš Keprt. Další výsledky:

1.-2. Matěj Tajovský 7b
1.-2. Tomáš Keprt 7b
3. Tomáš Kříž 6b
4. Dominik Lepka 5b
5. Ondra Škrob 5b
6.-8. Šimon Řehka 4b
6.-8. Alča Habinová 4b
6.-8. Milan Starosta4b
9. Kuba Matula 3b
10. Jenda Škrob 0b
Radovan Smíšek | 29/Nov/2012 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1261 | Komentáře(3) |

Úterý na domečku
Upoutávka Na dnešním tréninku jsme probrali poslední figuru - Dámu. Ukázali jsme si matování králem a dámou s případným rizikem patu a boj lehkých i těžkých figur proti dámě. Diagram byl opět zaměřen na dvojí úder. Poté byly sehrány 2 turnaje s těmito výsledky :
Turnaj A
1. Matěj Tajovský 6 b
2.-3. David Němec a Jakub Němec 5,5 b
4. Tomáš Keprt 4 b
5. Mirek Bauer 3,56 b
6. Anička Košuličová 2,5 b
7.-8. Klárka Košuličová a Atila Kaiser 0,5 b

Turnaj B
1. Jakub Novák 8 b
2.-3. David Kolář a Tomáš Fikejs 7,5 b
4.-5. Radovan Hodaň a Vojta Vařecha 4,5 b
6. Jirka Ambrož 4 b
7.-8. Krištof Němec a Michal Svoboda 3,5 b
9. Jakub Kříž 2 b
10. Tedík Politzer 0 b

Trénink vedli Honza Číhal a Michael Vašek
Honza Číhal | 28/Nov/2012 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1260 | Komentáře |

Brankovice 2012-2.místo Davida Němce,3.místo Dudara
Upoutávka V sobotu 24.11. se zúčastnilo prvního turnaje seriálu GP v rapid šachu celkem 17.dětí z Kuřimi.
V turnaji A(starší žáci-51.dětí) si nejlépe vedl Jakub Křivánek, který skončil na velice hezkém 9.místě (2.místo v JM kraji!!) ziskem 5bodů, když hrál na velice hezký výkon 1581!
Další umístění:
13.Němec Jakub 4b
20.Liška Martin 4b
26.Svoboda Filip 3,5b
42.Škrob Ondřej 2,5b

V turnaji B(mladší žáci-88.dětí) se našim dětem vedlo ještě lépe než v turnaji A. Od začátku turnaje se na předních šachovnicích usadila naše úderná čtveřice David Němec,Matěj Tajovský,Vláďa Dudar a Mirek Bauer. Ve čtvrtém kole sehrál nádhernou partii David s Arou Martirosyanem, kterou zaslouženě vyhrál. Škoda následné Davidovi prohry v 5.kole s Matyášem Zavadilem, kterou měl vyhranou. V posledním kole hrál na druhé šachovnici Mirek o celkové 2.místo a byl celou dobu vyhraný. V pozici V+p-V+p nabizel několikrát remízu. Jeho soupeř se rozhodl vyhrát ne zcela regulerní cestou a Mirka nakonec porazil na čas.
Umístění našich dětí:
4.Dudar Vladimír 5,5b(3.místo v kat H11!!!)
5.Němec David 5,5b(2.místo v kat H9!!!)
11.Bauer Miroslav 5b
13.Tajovský Matěj 5b
28.Vašek Gabriel 4b
29.Lepka Dominik 4b
40.Keprt Tomáš 4b
51.Kaiser Attila 3b
58.Zelený Josef 3b

V turnaji C(dívky-18.děvčat) si naše děvčata vedla velice statečně a bojovala o každý bodík i když většina jejich soupeřek měla daleko více zkušeností.
Umístění našich děvčat:
9.Košuličová Anna 3,5b
10.Košuličová Klára 3,5b
13.Habinová Alice 3b

Velice potěšitelné je,že velká většina našich chlapců i děvčat hrála na lepší výkon, než je jejich skutečná výkonnost. Všechny naše děti velice chválím a děkuji za vzornou reprezentaci oddílu.
Daší díl KP v rapid šachu odehrajeme v Břeclavi 15.12.2012
Přílohy: 2.místo Davida 3.místo Vláďa
Odkazy: starší žáci mladší žáci děvčata
Pavel Krupica | 26/Nov/2012 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1259 | Komentáře(2) |

Páteční Trénink na Domečku
Upoutávka Dnes jsme probírali koncovku K+p=K.

Potom jsme byli rozděleni do turnaje A a B.

Turnaj A vyhrál Matěj Tajovský.
1.Matěj Tajovský 6 b
2.Kuba Křivánek 5,5 b
3.Láďa Dudar 5 b
4.David Němec 4 b
5.Gabriel Vašek 3 b
6.Jakub Němec 2,5 b
7.Tomáš Kříž 1 b
8.Pepa Zelený 1 b

Turnaj B vyhrál Lukáš Horák.

1.Lukáš Horák 3 b
2.Kryštof Němec 1,5 b
3.Vojta Havel 1 b
4.Jirka Matějka 0,5 b
Vladimír Dudar | 25/Nov/2012 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1257 | Komentáře(1) |

Středeční trénink na domečku
Na tréninku se sešlo jen 6 hráčů, jelikož většina účastníků přeboru škol již měla šachů ten den dost. Na začátku jsem rozebral s Tomem Křížem a Ondrem Škrobem nějaké koncovky jezdec proti střelci. Pavel s mladšími probral některé záladní věci. Následoval turnaj ve kterém zazářil Kuba Matula, který spolu s Tomem Křížem obsadil první místo (vzájemný zápas se nestihl odehrát).
Další výsledky:

1.-2. Tomáš Kříž 4b
1.-2. Kuba Matula 4b
3. Ondra Škrob 3,5b
4. Milan Starosta 2b
5. Alča Habinová 1,5b
6. Jenda Škrob 0b
Radovan Smíšek | 23/Nov/2012 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1254 | Komentáře(1) |

Úterý na domečku
dvojíúder Dnes jsme přivítali dalšího zájemce o šachy, což je jedině dobře. Probrali jsme věž proti lehké figuře a věž proti dvěma figurám. Diagramy byly zaměřeny na dvojí úder.
Následný turnaj přinesl toto pořadí :

1. Martin Prokop 7,5 b
2. David Kolář 6,5 b
3.-4. Šimon Řehka a Radovan Hodaň 5,5 b
5.-6. Atila Kaiser a Roman Matějů 5 b
7.-8. Tomáš Fikejs a Dominik Mišovic 3 b
9. Michal Svoboda 2,5 b
10.-11. David Vašulín a Jirka Ambrož 1,5 b
12. Jakub Kříž 1 b

David Němec, Matěj Tajovský a Mirek Bauer trénovali s Pavlem a MJS se věnoval novému zájemci.

Trénink vedl Honza Číhal
Přílohy: Lekce_8_12_11_2 Tabulka
Honza Číhal | 20/Nov/2012 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1239 | Komentáře(3) |

Plán turnajů na listopad 2011
sobota 10.11. Krajský přebor mladší dorost družstev. Nemám prozatím los soutěže.Všem pošlu hned jak bude k dispozici. Budou se hrát tři utkání od 10.15h,12.30h a 14.45h. Pravděpodobný konec v 17h. Sraz na nádraží v 9.30h Odjezd vlakem v 9.42h. Startovné se neplatí.

úterý 13.11. Pravidelný turnaj "Druhé úterý"(Propozice najdete v příloze)

Sraz na nádraží v 14.30h Odjezd Vlakem v 14.42h

Nominace turnaj A:

Kříž Tomáš,Němec David+Jakub,Keprt Tomáš,Bauer Miroslav,Lepka Dominik,Tajovský Matěj,Křivánek Jakub,Prokop Martin

Nominace turnaj B:

Košuličová Anna+Klára,Vašek Gabriel,Škrob Ondřej,Zelený Josef,Řehka Šimon,Kaiser Attila

úterý 20.11 Základní soutěž družstev (los soutěže a soupisky družstev najdete v příloze)

Sraz na nádraží v 15.30h Odjezd vlakem v 15.42h

ŠK KME-DDM Kuřim "G" -volno

ŠK KME-DDM Kuřim "F"-Sokol Zastávka "B"


středa 21.11. Okresní kolo přeboru školních družstev-hraje se v Zastávce u Brna.(Propozice najdete v příloze)

Doprava bude upřesněna do týdne!!!!!!



Nominace:

ZŠ Jungmannova 6-9.třída

sobota 24.11 KP žáků v rapid šachu 1.turnaj-Brankovice(Propozice najdete v příloze)

Doprava bude uvedena později.Pravděpodobně využijeme podobně jako na turnaj do Ratíškovic minibus.

Nominace:

Svoboda,Liška,Jahn,Křivánek,Němec David+ Jakub,Dudar,Lepka,Kříž Tomáš, Tajovský Matěj,Keprt,Prokop,Kaiser,Vašek Gabriel,Zelený,Bauer,Kalabis

Nominace turnaj děvčat:
Vašeková Julie,Košuličová Anna+Klára


Pokud se nebude někomu hodit účast dva úterky po sobě,vždy preferujte prosím hlavně start v zápasech družstev,než na druhém úterý.
Přílohy: Brankovice Přebor škol los ZS
Pavel Krupica | 14/Nov/2012 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1231 | Komentáře |

úterý na Domečku
Dnes jsme si vysvětlili, jak se používají šachové hodiny a také jsme probrali notaci. Poté jsme sehráli turnaj hlavně proto, aby si všichni zvykli na hru s hodinami. Proto výsledky nejsou důležité.

trénink vedli Honza Číhal a Jirka Majer sen.
Honza Číhal | 14/Nov/2012 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1230 | Komentáře |

test titulku zprávy
Upoutávka test vložení příspěvku s možností oprav a komentářů.
vvvvvvv bbbbbb nnnnnnn
Přílohy: Příloha_1
Jan Kolařík | 10/Nov/2012 | Autorizováno heslem | ID_zprávy: 1224 | Komentáře(4) |

Krajský Přebor družstev mladšího dorostu
Upoutávka Dnes na lokomotivě proběhlo úvodní trojkolo KP družstev ml.dorostu. Jelikož naše Áčko hraje 1. ligu, reprezentovalo nás dužstvo B a C. Hrací systém je každý s každým tj 11 kol.
První kolo přineslo vzájemný souboj, který skončil velmi bojovnou a zajímavou remízou. Ve 2.kole Béčko porazilo Znojmo a Céčko přehrálo Ratíškovice "A". Třetí kolo přisoudilo našemu Béčku Zastávku a Céčku Loko D. Rozhodovali partie obou Jakubů - Křivánka a Němce. Bohužel oba prohráli a tak obě družstva skončila s bilancí 1-1-1 tj získala 4 body. Družstva hrála v těchto sestavách :

Kuřim B
1. Lukáš Kalabis 0,5 b
2. Jakub Křivánek 2 b
3. Vláďa Dudar 1 b
4. Matěj Tajovský 2 b
5. Martin Prokop 2,5 b

Kuřim C
1. Jakub Němec 1 b
2. Dominik Lepka 0 b
3. Tomáš Kříž 2 b
4. Tomáš Keprt 3 b
5. Gabriel Vašek 2 b

Kapitáni byli Pavel Krupica a Honza Číhal
Přílohy: vzájemný duel Béčko Céčko
Honza Číhal | 10/Nov/2012 | Autorizováno registrovaným heslem | ID_zprávy: 1166

Poprázdninový turnaj 2012.
Upoutávka http://www.youtube.com/watch?v=NMB7nf7QZvc
Odkazy: video
Majer Jiří st. | 08/Nov/2012 | Autorizováno registrovaným heslem | ID_zprávy: 1165

Plán turnajů a zápasů družstev na říjen 2012
sobota 6.10.2012 1.liga mladšího dorostu

Sraz na nádraží v 8h Odjezd auty do Starého Města. Auty pojede p.Číhal a Krupica Pavel



Zápasy: 10h Staré Město- ŠK KME-DDM Kuřim "A"

14h ŠO Kunovice- ŠK KME-DDM Kuřim "A"



neděle 7.10.2012 1.liga mladšího dorostu

Sraz na nádraží v 9.30h Odjezd vlakem v 9.42



Utkání: ŠK Duras Brno "B"-ŠK KME-DDM Kuřim "A"



Soupisky najdete na:http://chess-results.com/tnr81128.aspx?art=8&lan=5

Další informace najdete na našich stránkách:http://www.sachy-kurim.g6.cz/





úterý 9.10.2012 pravidelný turnaj Druhé úterý

Sraz na nádraží v 14.30h Odjezd vlakem v 14.42 Propozice najdete v příloze!!!



Nominace turnaj A:

Liška,Křivánek,Jahn,Kalabis,Vondruška,Němec J+D,Kříž,Prokop,Dudar,Tajovský,Keprt,Bauer,Lepka,



Nominace turnaj B:

Vašek Gabriel,Škrob Ondřej,Košuličová Anna+Klára,Řehka,Matoulek Jakub,Kaiser Attila Josef



neděle 14.10.2012

zápas KP2. Kuřim "C"-Střelice "A " Sraz v 8.45h na DDM v Kuřimi zápas se hraje od 9h



neděle 21.10.2012 Okresní přebor mužů družstev



Kuřim "D"-Kuřim "E"



Ještě stále není zveřejněno rozlosování soutěže.O případné účasti žáků v tomto utkání a místo,kde se bude hrát budu rodiče včas informovat!!!





středa-neděle 24-28.10.2012

Mistrovství Moravy a Slezska-Kouty nad Desnou

Propozice najdete v příloze!!!!!

Děti budou 24.10. ve škole omluveny.

Informace o srazu a odjezdu napíši později.



Nominace:

H10:Kříž Tomáš,Němec David,Keprt Tomáš a Tajovský Matěj

H12:Prokop Martin,Dudar Vladimír,Bauer Miroslav

H14:Němec Jakub,Jahn Filip,Liška Martin,Svoboda Filip a Křivánek Jakub



Doprovod zajištují:

WGM Kulovaná Eva,FM Majer Jiří ml,Majer Jiří st,Krupica Pavel,Sládek Vladislav
Přílohy: los 1.ligy Druhe utery Mistr.Moravy
Pavel Krupica | 29/Sep/2012 | Autorizováno registrovaným heslem | ID_zprávy: 1161

plán turnajů na září 2012
sobota-8.9.2012 O pohárek TOPNET-Boskovice- propozice zde:http://www.boskosachy.g6.cz/wp-content/uploads/Pohar-a-poharek-TOPNET-2012_pozvanka.pdf

Sraz na nádraží v 7:30 Odjezd vlakem v 7:42
Nominace:

Liška Martin,Svoboda Filip,Jahn Filip,Kalabis Lukáš,Vondruška Viktor,Bauer Miroslav,Němec Jakub+David,Tajovský Matěj,Prokop Martin,Lepka Dominik,Špunar David,Dudar Vladimír,Keprt Tomáš,Matoulek Jakub,Kříž Tomáš,Křivánek Jakub,Košuličová Anna+Klára,Klíčová Eliška,Adamec Patrik,Škrob Ondřej,Vašek Gabriel

úterý-11.9.2012 pravidelný turnaj "Druhé úterý" propozice viz příloha. Sraz na nádraží v 14.30 Odjezd vlakem v 14:42

Nominace turnaj A:
Liška Martin,Svoboda Filip,Jahn Filip,Kalabis Lukáš,Vondruška Viktor,Bauer Miroslav,Němec Jakub+David,Tajovský Matěj,Křivánek Jakub,Kříž Tomáš,Adamec Patrik,Lepka Dominik,Špunar David,Dudar Vladimír,Keprt Tomáš

Nominace turnaj B:
Řehka Šimon,Prokop Martin,Matoulek Jakub,Košuličová Anna+Klára,Klíčová Eliška,Škrob Ondřej,Vašek Gabriel

čtvrtek 13.9.
Náborový turnaj pro ZŠ Jungmannova 1-5.třída na DDM.Turnaj se koná místo školy.Přihlášky bude příjmat pan učitel Radovan Šmíd.

pátek-neděle 14-16.9.MČR žáků v rapid šachu Klatovy.
propozice v příloze.Sraz a odjezd bude upřesněn později.

oprávněná účast:
H10 Dudar Vladimír
D10 Košuličová Klára

pátek 21.9.
Náborový turnaj pro ZŠ Tyršova 1-4.třída na DDM.Turnaj se koná místo školy.Přihlášky u třídní učitelky.

sobota 22.9. Poprázdninový turnaj v Kuřimi na domu kultury.Propozice viz příloha!!!!!

Přihlášky na turnaj u p.Majera
Turnaj pro všechny registrované i neregistrované hráče Kuřimi!!!
Žádáme prosím o co největší účast dětí,ale třeba i rodičů!!!

Prosím o potvrzení účasti dětí na turnajích!!!
Přílohy: poprazdninovy MCR zaku Druhe utery
Pavel Krupica | 02/Sep/2012 | Autorizováno registrovaným heslem | ID_zprávy: 1160

Akce v září 2012.
13.9.(čtvrtek) náborový turnaj na DDM pro ZŠ Tyršova.

21.9.(pátek) náborový turnaj na DDM Jujgmannova pro ZŠ Jungmannova.

22.9. (sobota) Turnaj na Domu kultury Kuřim pro všechny generace.
Majer Jiří st. | 01/Sep/2012 | Autorizováno registrovaným heslem | ID_zprávy: 1158

Kalendář turnajů a jiných šachových akcí.
Pro rodiče mladých šachistů, kteří mají možnost svým dětem dopřát účast na turnaji jednotlivců, zde dávám odkaz na kalendář akcí.
Odkazy: Kalendář
Majer Jiří st. | 13/Jul/2012 | Autorizováno registrovaným heslem | ID_zprávy: 1156

Plán turnajů na květen.
8.5. Na turnaj "Druhé úterý" tentokrát organizovaně nejedeme! Účast dětí je možná s vlastním zajištěným doprovodem.

11.5. Schůzka rodičů a vedení ŠK salonek v restauraci u Vágnerů v Kuřimi na ul.Tyršova od 18h.

12.-13.5. MČR dětí do 8.let. Propozice v příloze.
Nominace Tajovský Matěj,Keprt Tomáš

19.5.Vyškovská rošáda.Propozice v příloze. Doprava bude uveřejněna později.
Nominace:Kalabis Lukáš,Liška Martin,Svoboda Filip,Jahn Filip,Vondruška
Viktor,Křivánek Jakub,Bauer Miroslav,Němec Jakub+David,Špunar David,Lepka
Dominik,Škrob Ondřej,Kříž Tomáš,Adamec Patrik,Matoulek Jakub,Prokop Martin,Dudar
Vladimír,Tajovský Matěj,Keprt Tomáš,Vašek Gabriel,Kaiser Attila
Prosím rodiče o potvrzení účasti!

20.5. Májový (salámový) turnaj, který je tentokrát výjimečně v neděli na DDM.
Propozice viz příloha.

Krupica Pavel + Majer st.
Přílohy: 2. utery Vyskov Salam
Majer Jiří st. | 06/May/2012 | Autorizováno registrovaným heslem | ID_zprávy: 1155

Plán turnajů na Duben.
úterý 10.4. Pravidelný turnaj "Druhé úterý" Sraz na nádraží v 14.30,Odjezd vlakem v 14.42h

Nominace turnaj "A"
Liška,Jahn,Němec J+D,Dudar,Lepka,Adamec,Vondruška,Křivánek,Bauer,Špunar

Nominace turnaj B:
Škrob,Kříž Tomáš, Keprt,Prokop,Vašek,Tajovský,Kaiser,Košuličová A+K,Matoulek Jakub,Hora,Klíčová Eliška

sobota 21.4. KP družstev mladších žáků (Propozice viz příloha.) Doprava bude upřesněna později.

Nominace Kuřim "A"
1.Masáková Petra
2.Vondruška Viktor
3.Bauer Miroslav
4.Němec Jakub
5.Němec David
6.Dudar Vladimír

Nominace Kuřim "B"
1.Křivánek Jakub
2.Lepka Dominik
3.Špunar David
4.Matoulek Jakub
5.Kříž Tomáš
6.Košuličová Anna

Nominace Kuřim "C"
1.Škrob Ondřej
2.Vašek Gabriel
3.Adamec Patrik
4.Prokop Martin
5.Tajovský Matěj
6.Košuličová Klára
7.Kaiser Attila Josef

Prosím nutné potvrdit účast nejpozději do 15.4!


sobota 28.4. Znojemská královnička (propozice viz příloha) Doprava bude uveřejněna později.

Nominace:
Klíčová Eliška,Košuličová Anna,Košuličová Klára

Prosím rodiče o potvrzení účasti na akcích zejména pak na KP mladších žáků družstev!

Krupica Pavel
Přílohy: Propozice-duben
Majer Jiří st. | 01/Apr/2012 | Autorizováno registrovaným heslem | ID_zprávy: 1154

Plán turnajů na březen.
Sobota 3.3.2012 KP družstev mladšího dorostu. Sraz na nádraží v 8.30. Odjezd vlakem v 8.42

Zápas: Kuřim "A"-Vranovice
Kuřim "A"-Lokomotiva Brno "E"
Kuřim "A"-Veselí nad Moravou

Kuřim "B"-Duras Brno "C"
Kuřim "B"-Hodonín
Kuřim "B"-Lokomotiva Brno "E"

Nominace Kuřim "A"
viz e-mail.
Nominace Kuřim "B"
viz e-mail.
Úterý 13.3.2012 pravidelný turnaj "Druhé úterý".
Sraz na nádraží v 14,30 Odjezd vlakem v 14,42.

Nominace turnaj "A"
Liška,Jahn,Kalabis,Křivánek,Vondruška,Dudar,Lepka,Němec J+D,Bauer.

Nominace turnaj "B"
Kříž,Kaiser,Hora,Košuličová A+K,Adamec,Prokop,Klíčová,Škrob,Keprt, Matoulek,Tajovský.

Neděle 18.3. OP družstev dospělí

Slovan Ivančice "B"-ŠK KME-DDM Kuřim "E" Doprava bude upřesněna později!

Nominace:
viz e-mail.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pátek 23.3.2012
OP žáků v rapid šachu v Kuřimi na kulturním domě. Propozice najdete v příloze!
Účast doporučena pro VŠECHNY děti ŠK Kuřim a žáky ZŠ Tyršova i Jungmannova!
Přihlášky do 15.3.!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Úterý-středa 27-28.3. MČR přeboru škol. Sraz místo čas odjezdu a doprava upřesním do 15.3.2012!

Nominace ZŠ Tyršova Kuřim
1.Křivánek Jakub
2.Vondruška Viktor
3.Němec David
4.Němec Jakub

Nominace ZŠ Jungmannova
1.Bauer Miroslav
2.Lepka Dominik
3.Kříž Tomáš
4.Adamec Patrik


Sobota 31.3.2012 Memoriál Jana Krejčího (5.díl KP v rapid šachu mládeže).
Sraz a doprava bude upřesněna později.

Nominace: Liška,Svoboda,Kalabis,Jahn,Křivánek,Vondruška,Němec J+D,Bauer,Lepka,Škrob,Kříž,Adamec,Matoulek,Košuličová A+K,Vašek Gabriel,Prokop,Hora,Keprt,Dudar,Špunar, Tajovský,Kaiser.
Krupica Pavel
Přílohy: Propozice
Majer Jiří st. | 01/Mar/2012 | Autorizováno registrovaným heslem | ID_zprávy: 1153

Plán turnajů na únor 2012
neděle 12.2.2012
OP družstev mužů
Sokol Vranovice-ŠK KME-DDM Kuřim "E" doprava bude upřesněna později!!!!


úterý 14.2.2012 Pravidelný turnaj druhé úterý, hraje se na ZŠ Staňkova Brno. Sraz na nádraží v 14.30h Odjezd vlakem v 14.42 Propozice najdete v příloze.

Nominace turnaj "A"
Liška, Jahn, Křivánek, Kalabis, Vondruška, Němec Jakub+David, Bauer, Dudar

Nominace turnaj "B"
Košuličová Anna+Klára, Klíčová, Konečný, Keprt, Hora, Špunar, Prokop, Tajovský, Lepka, Matoulek Jakub, Kaiser, Kříž, Adamec, Škrob

sobota 18.2.2012 Gillarův memoriál,Hraje se v Brně Řečkovicích.Doprava bude uveřejněna později!!!
Propozice najdete v příloze!!!! Děti budou ve škole omluveny!!!!!!!

Nominace:
Liška Martin,Svoboda Filip, Křivánek Jakub, Kalabis Lukáš, Bauer Miroslav, Němec Jakub+David, Dudar Vladimír, Kříž Tomáš, Lepka Dominik, Adamec Patrik, Špunar David, Košuličová Anna+Klára, Tajovský Matěj, Keprt Tomáš, Hora Vojtěch, Matoulek Jakub, Konečný Jonáš, Prokop Martin,Kaiser Attila,Vašek Gabriel, Jahn Filip, Škrob Ondřej, Hrdinová Kateřina


čtvrtek-sobota 23.2.-25.2.2012 KP žáků jednotlivců Hraje se na ZŠ Staňkova Brno,doprava a propozice uveřejním později!!!!!

Nominace: Liška Martin,Svoboda Filip,Křivánek Jakub,Kalabis Lukáš,Bauer Miroslav,Vondruška Viktor,Němec Jakub+David,Špunar David,Lepka Dominik,Kříž Tomáš,Škrob Ondřej,Prokop Martin,Matoulek Jakub,Dudar Vladimír,Adamec Patrik,Vašek Gabriel,Hrdinová Kateřina


neděle 26.2.2012
OP mužů družstev,Pozor změna hrací místnosti!!!!! Hraje se od 9h v restauraci u kozla!!!!!!!!!!!!!!

ŠK KME-DDM Kuřim "E"-ŠK KME-DDM Kuřim "D"
Pavel Krupica | 16/Feb/2012 | Autorizováno registrovaným heslem | ID_zprávy: 1151

OKRESNÍ PŘEBOR BRNO-VENKOV v rapid šachu mládeže pátek 23. března 2012
Upoutávka OKRESNÍ PŘEBOR BRNO-VENKOV v rapid šachu mládeže + o krále a královnu kuřimských základních škol.
Přílohy: Propozice
Jan Kolařík | 15/Feb/2012 | Autorizováno registrovaným heslem | ID_zprávy: 1150

Kuřimské ZŠ vládnou šachům na Jihomoravském kraji!!!
Upoutávka V úterý 24. ledna 2012 se uskutečnilo v Břeclavi krajské kolo přeboru škol v šachu za účasti 12 nejlepších škol ze všech okresů (vždy 2 nejlepší školy z každého okresu).
Z okresního kola Brno-venkov si v kategorii 1. stupně vybojovala postup ZŠ Tyršova Kuřim a ZŠ Jungmannova Kuřim.
Titul obhájila zcela zaslouženě ZŠ Tyršova Kuřim (v sestavě Jakub Křivánek, Viktor Vondruška, Jakub Němec, David Němec a Jakub Matoulek), od které se to tak trochu čekalo, protože nastoupila ve stejném složení jako v loňském roce.
Veliké překvapení v podobě 2. místa nám připravila ZŠ Jungmannova Kuřim (ve složení Miroslav Bauer, Dominik Lepka, Tomáš Kříž a Patrik Adamec), která prošla generační výměnou, ale na hře nových členů to nebylo vůbec znát. Obě školy zaslouženě postupují do republikového finále, které se koná koncem března. Jistě nelze přehlédnout, že obě školy v soutěži (okresní i krajské kolo) ještě ani jednou neprohrály a drží si neporazitelnost už 13. zápasů v řadě! Ocenění pro jednotlice získal i Jakub Němec jako nejlepší hráč na 3. šachovnici.
V kategorii 2. stupeň Kuřim reprezentovala ZŠ Jungmannova (ve složení Martin Liška, Filip Jahn, Lukáš Kalabis a Ondřej Škrob). Jungmannova byla do soutěže povolána jako první náhradník místo Gymnázia Zastávky u Brna. Dlouho i zde byla Jungmannova ve hře o postup, ale nakonec se přece jen prosadil favorit z Brna i Blanska. Přesto však vybojovala ZŠ Jungmannova velice hezké 6. místo.

Do republikového finále přejeme oběma školám co nejlepší umístění a jistě budeme všichni držet palce. Velké poděkování patří vedení ZŠ Tyršova (p.Plchot) i ZŠ Jungmannova (p.Mach) za podporu i zájem a především dětem za vzorný přístup a reprezentaci škol i města.

Výsledky a fota najdete v příloze.
Přílohy: Tyrsova Jungmannova Nejlepsi hraci
Odkazy: 1.stupen 2.stupen clanek Jmss
Pavel Krupica | 27/Jan/2012 | Autorizováno registrovaným heslem | ID_zprávy: 799

Plán turnajů a zápasů družstev na leden 2012.
Úterý 3.1.2012 Základní soutěž družstev.Hraje se na ZŠ Staňkova! Odjezd vlakem v 15.42 sraz na nádraží v 15.30!

Kuřim "F"-Sokol Zastávka "B"
Kuřim "G"-Lokomotiva Brno "O"

Sestava Kuřim "F"
1.Ambrož Josef,2.Bauer Miroslav,3.Kalabis Lukáš,4.Jahn Filip,5.Němec David

Sestava Kuřim "G"
1.Němec Jakub,2.Matoulek Jakub,3.Lepka Dominik,4.Špunar David,5.Dudar Vladimír

Sobota 7.1.2012 KP mladšího dorostu družstev.Sraz na nádraží v 8.30.Odjezd vlakem v 8.42!

Rozpis utkání:

9.30h Kuřim "A"-Duras Brno "C"
Kuřim "B"-TJ ŠK Veselí nad Moravou

12h ŠK Hodonín-Kuřim "A"
SK Vyškov-Kuřim "B"

14.30h Kuřim "A"-Sokol Zastávka
Kuřim "B"-Sokol Vranovice


Sestava Kuřim "A"
viz e-mail.

Sestava Kuřim "B"
viz e-mail

Prosím rodiče zejména družstva "A" o potvrzení závazné účasti nejpozději do 5.1.2012

Úterý 10.1.2012 turnaj "Druhé úterý" Odjezd vlakem v 14.42.Sraz na nádraží v 14.35.Propozice viz příloha v e-mail.

Nominace turnaj "A"
Liška Martin,Křivánek Jakub,Bauer Miroslav,Vondruška Viktor,Němec Jakub,Kalabis Lukáš,Jahn Filip

Nominace turnaj "B"
Němec David,Dudar Vladimír,Prokop Martin,Matoulek Jakub,Adamec Patrik,Škrob Ondřej,Kříž Tomáš,Košuličová Anna+Klára,Tajovský Matěj,Keprt Tomáš,Hora Vojtěch,Lepka Dominik,Špunar David

Neděle 15.1. Zápas OP družstev mužů.Hraje se na ZŠ Staňkova.Doprava bude upřesněna později!
Lokomotiva Brno "L"-Kuřim "E"

Sestava Kuřim "E"
viz e-mail

Úterý 17.1.2012 Základní soutěž družstev.Hraje se na ZŠ Staňkova.Odjezd vlakem v 15.42.Sraz na nádraží v 15.30h

Kuřim "F"-Lokomotiva Brno "O"
Kuřim "G"-Sokol Zastávka

Sestava Kuřim "F"
1.Ambrož Josef,2.Bauer Miroslav,3.Kalabis Lukáš,4.Jahn Filip,5.Vondruška Viktor

Sestava Kuřim "G"
1.,Lepka Dominik,2..Špunar David,3.Dudar Vladimír,4.Kříž Tomáš,5.Škrob Ondřej

Úterý 24.1.2012 Krajské kolo přeboru škol.Doprava bude upřesněna později! Propozice viz příloha e-mail.

Děti budou omluveny z vyučování.

Nominace ZŠ Tyršova Kuřim
1.Křivánek Jakub,2.Vondruška Viktor,3.Němec Jakub,4.Němec David

Nominace ZŠ Jungmannova Kuřim
1.Bauer Miroslav,2.Lepka Dominik,3.Kříž Tomáš,4.Adamec Patrik,5.Škrob Ondřej

Sobota 28.1.2012 - 3.díl seriálu KP žáků v rapid šachu.Doprava a propozice uveřejním později!

Nominace
Liška Martin,Křivánek Jakub,Bauer Miroslav,Vondruška Viktor,Němec Jakub+David,Kalabis Lukáš,Jahn Filip,Svoboda Filip,Dudar Vladimír,Prokop Martin,Matoulek Jakub,Adamec Patrik,Škrob Ondřej,Kříž Tomáš,Košuličová Anna+Klára,Tajovský Matěj,Keprt Tomáš,Hora Vojtěch,Lepka Dominik,Špunar David,Kaiser Attila,

Neděle 29.1.2012
Zápas OP družstev mužů.Hraje se na DDM v Kuřimi od 9h! Příchod na DDM nejpozději v 8.45h!
Kuřim "E"-ŠK Tetčice "B"
Sestava viz e-mail.

Krupica Pavel
Majer Jiří st. | 04/Jan/2012 | Autorizováno registrovaným heslem | ID_zprávy: 1149

Plán turnajů i zápasů družstev na prosinec 2011.
sobota 3.12.Mikulášský turnaj v Kuřimi na DDM.prezence dětí do 8.45h!!!! (Propozice viz příloha!!!)

sobota 10.12. Turnaj o přeborníka Kr.Pole. Sraz na nádraží v 8.35 Odjezd vlakem v 8.44h (propozice viz příloha)

Nominace dětí:Lepka Dominik,Bauer Miroslav,Kříž Tomáš,Adamec Patrik,Škrob Ondřej,Košuličová Anna+Klára,Kaiser Attila,Prokop Martin,Keprt Tomáš,Dudar Vladimír,Nawrath Kryštof,Tajovský,Vašek Gabriel,Matoulek Jakub.

úterý 13.12. Druhé úterý.Sraz na nádraží v 14.35.Odjezd vlakem v 14.44 (propozice viz příloha!!!)

Nominace dětí:

turnaj A:Liška Martin,Křivánek Jakub,Kalabis Lukáš,Jahn Filip,Vondruška Viktor,Bauer Miroslav,Němec Jakub
turnaj B Dudar Vladimír,Němec David,Matoulek Jakub,Lepka Dominik,Vašek Gabriel,Nawrath Kryštof,Prokop Martin,Kříž Tomáš,Škrob Ondřej,Adamec Patrik,Kaiser Attila,Špunar David

neděle 14.12.

OP družstev mužů Kuřim "E"-Sokol Střelice "C" hraje se na DDM v Kuřimi od 9h!!!

sobota 17.12.Jihomoravský krajský přebor žáků v rapid šachu. (Propozice viz příloha!!!) Doprava bude upřesněna později!!!

Nominace dětí:Liška Martin,Svoboda Filip,Jahn Filip,Kalabis Lukáš,Křivánek Jakub,Němec Jakub+David,Bauer Miroslav,Lepka Dominik,Matoulek Jakub,Dudar Vladimír,Prokop Martin,Vašek Gabriel,Košuličová Anna+Klára,Keprt Tomáš,Škrob Ondřej,Tajovský Matěj,Špunar David

Krupica Pavel
Přílohy: Příloha_1
Majer Jiří st. | 08/Dec/2011 | Autorizováno registrovaným heslem | ID_zprávy: 1148

Plán turnajů na listopad 2011
sobota 5.11. KP družstev mladšího dorostu.Sraz na nádraží v 8.35h Odjezd vlakem v 8.44 Rozpis zápasů najdete v příloze!!!

úterý 8.11 turnaj Druhé úterý.Propozice najdete v příloze!!!!! Sraz na nádraží v 14.35 Odjezd vlakem v 14.44!!!!

Nominace turnaj A:
Liška Martin,Jahn Filip,Kalabis Lukáš,Bauer Miroslav,Křivánek Jakub,Vondruška Viktor

Nominace turnaj B:
Němec Jakub+David,Špunar David,Dudar Vladimír,Lepka Dominik, Keprt Tomáš a několik nových dětí.

sobota 13.11 Zápas OP družstev 2.kolo Doprava bude upřesněna později!!!!
Sokol Zastávka-ŠK KME-DDM Kuřim "E"

úterý 15.11. Základní soutěž družstev.Hraje se v Brně na Staňkove.Sraz na nádraží v 15.35 Odjezd vlakem v 15.44
Los soutěže najdete zde:http://chess-results.com/tnr57761.aspx?art=2&lan=5

Lokomotiva Brno "O"-ŠK KME-DDM Kuřim "G"
Sokol Zastávka "B"-ŠK KME-DDM Kuřim "F"

sobota 19.11 Turnaj Brankovice-turnaj je zařazen do seriálu KP mládeže v rapid šachu.Propozice najdete v příloze!!!!!
Doprava bude upřesněna později!!!!!

Nominace:
Liška,Svoboda,Kalabis,Jahn,Křivánek,Vondruška,Bauer,Špunar,Dudar,Němec David+Jakub,Lepka

středa 23.11.Okresní kolo přeboru škol. Doprava bude upřesněna později!!!!!!!!!!!!! Děti budou ve škole omluveny!!!!!!!!
Propozice najdete zde:http://jmss.chess.cz/data/jmss_action/pathProp925.pdf
Náklady na turnaj hradí škola!!!

úterý 29.11 Základní soutěž družstev.Sraz na nádraží v 15.35.Odjezd vlakem v 15.44

ŠK KME-DDM Kuřim "F"-Lokomotiva Brno "O"
ŠK KME-DDM Kuřim "G"-Sokol Zastávka "B"
Přílohy: Příloha_1 Příloha_2 Příloha_3
Pavel Krupica | 03/Nov/2011 | Autorizováno registrovaným heslem | ID_zprávy: 1147

Plán turnajů na říjen.
Druhé úterý 11.10
Sraz na nádraží v 14.35 Odjezd vlakem v 14.44
Nominace turnaj A:Svoboda,Liška,Bauer,Jahn,Kalabis,Křivánek a Vondruška
Nominace turnaj B:Šindelář,Němec Jakub+David,Pělucha Jan,Matoulek Petr+Jakub,Keprt,Dudar,Lepka,Špunar

Sobota 22.10.2011 Turnaj v Brně-Soběšicích
Dle informace od sponzora čekají na děti velice hezké a hodnotné ceny a po každém kole losování o oběd zdarma.

Nominace:Svoboda,Liška,Bauer,Jahn,Kalabis,Křivánek, Vondruška,Šindelář,Němec Jakub+David,Pělucha Jan,Matoulek Petr+Jakub,Keprt,Dudar,Lepka,Špunar

Neděle 23.10. Zápas 1.kola OP mužů Kuřim"E"-Tišnov"B" od 9h na DDM v Kuřimi

Nominace:1.Pešl Jan,2.Laštovička František,3.Šmíd Tomáš,4.Smíšek Radovan,5.Liška Martin,6.Svoboda Filip,7.Křivánek Jakub

Středa-neděle 26.-30.10.2011
Mistrovství Moravy a Slezska žáků (Kouty nad Desnou)

Přihlášeni v kat H14: Liška Martin,Svoboda Filip,Jahn Filip
H12:Křivánek Jakub,Bauer Miroslav,Lepka Dominik a Špunar David
Trenérský doprovod zajišťuje:Majer Jiří st,Majer Jiří ml a Krupica Pavel

Ještě jedna akce v listopadu:
5.11.sobota-KP družstev mladšího dorostu.
Majer Jiří st. | 19/Oct/2011 | Autorizováno registrovaným heslem | ID_zprávy: 1146

Turnaje září 2011.
Plán žákovských turnajů na září 2011

Úterý 13.9. Pravidelný turnaj Druhé úterý (propozice viz příloha)
Sraz na nádraží v 14.35 Odjezd vlakem v 14.44

24.9.(sobota) O pohárek BVK propozice najdete zde:http://www.skduras.cz/images/files/o_poharek_bvk_2011.pdf
Sraz na nádraží v 8.35 Odjezd vlakem v 8.44
Přílohy: Příloha_1
Majer Jiří st. | 08/Sep/2011 | Autorizováno registrovaným heslem | ID_zprávy: 1143

Plán turnajů na květen 2011
Upoutávka sobota 7.5.2011 Turnaj na DDM Junior Brno.
Odjezd vlakem v 7.44

10.5.2011-Druhé úterý
Odjezd vlakem v 14.44

sobota+neděle 14.-15.5.2011
Memoriál Vratislava Hory,turnaj družstev.

sobota 21.5.2011 Vyškovská rošáda

sobota+neděle 28.-29.5.2011
MČR starších žáků družstev -Seč u Chrudimi
Přílohy: Junior
Pavel Krupica | 02/May/2011 | Autorizováno registrovaným heslem | ID_zprávy: 1142

Přebor škol-9.kolo, vyhlášení a zhodnocení
ZŠ Jungmannova (převzaté foto: Martin Kocur) ZŠ Jungmannova-ZŠ Tachov 1-3
Poslední zápas vypadal, že Jungmannova svého soupeře deklasuje, ale nakonec to dopadlo jinak. Honza byl zcela jasně vyhraný, ale opět začal spěchat a partii neuvěřitelně pokazil. Vyrovnání zařídil ve fantastické formě hrající Mirek, který tím získal velice prestižní ocenění jako druhý nejlepší hráč hájící 3.šachovnici. Mirek Bauer uprostřed (převzaté foto: Martin Kocur) Dostal velice krásnou cenu a získal 4. výkonnostní třídu.Blahopřejeme!!! (7,5b z 9.zápasů. Fota z vyhlášení uveřejníme později). Dominik zde zahrál taky vemi dobrý turnaj, byl velkým překvapením a společně s Mirkem to bude příší rok velmi silné dvojice pro Jungmannovu. Dnešní zápasy už se mu tolik nevedlo, chybí mu více zkušeností, ale to jistě velice brzo získá. Filip se snažil, ale zřejmě se projevila herní pauza způsobená jeho přípravou na příjmací zkušky. Závěrem musím všechny kluky z Jungmannové velmi pochálit. Všichni předvedli velkou snahu. Smůla pro Davida Špunara, který by si zde účast zasloužil, ale nemoc mu to nedovolila. Velmi dobře ho zastoupil Dominik a je pro mne velice příjemné zjištění, že Jungmanova má velice dobrý základ uspět i příští rok.

ZŠ Tyršova (převzaté foto: Martin Kocur) ZŠ Tyršova-5.ZŠ Frýdek-Místek 2-2
Do vedení dostal Tyršovu Jakub Křivánek, který dnes měl den, protože věechno vyhrál a má tak za sebou velice dobrý výsledek. Petr Matoulek bojoval, ale na lepšího soupeře nestačil. Pak prohrál Viktor, ale i jeho výsledek je více než dobrý. Na silného soupeře v posledním kole ještě nestačí a prohrál. K nepoznání byl v posledním utkání Jakub Němec. Bojoval jak o život a o remízu pro družstvo.Nakonec svoji soupeřku porazil na čas. Škoda, že Jakub zahrál dobré utkání až v posledním kole. Má na to, aby i on byl oporou, ale spoustu zápasů jednoduše odflákl. ZŠ Tyršova měla hodně štěstí na los, na soupeře a i díky tomu skončila celkově na překrásném 9.místě, což je jistě sen pro všechny ZŠ na přeboru republiky umístění do "desítky". Nejvíce se o to zasloužil zejména Viktor a Jakub Křivánek (oba 6 bodů z 9.zápasů). Pokud se podaří najít optimální složení pro příští rok na 3. a 4. šachovnici, tak bude bojovat Tyršova o medailová umístění.

Závěrem bych rád poděkoval rodičům, Janě Němcové za pomoc při doprovodu a především pak IM Petru Piskovi za skvělou práci při přípravě dětí a jejich šachového rozvoje. Fota budou uveřejněna později. Celkové výsledky najdete v přiloženém odkaze.
Odkazy: vysledky
Pavel Krupica | 13/Apr/2011 | Autorizováno registrovaným heslem | ID_zprávy: 497

Plán turnajů na duben 2011
Upoutávka 2.4.2011 Memoriál Jana Krejčího(Rajhrad).Sraz na nádraží v 8.35,odjezd vlakem v 8.44h.Propozice viz odkaz.

9.4.KP mladších žáků družstev(Rajhradice).Sraz na nádraží v 7.35,odjezd vlakem 7.44h.Propozice-odkaz

12-13.4.MČR přebor škol(Malenovice u Frýdku Místku) Doprava a podrobnosi budou uveřejněny později!!!

23.4.OP žáků jednotlivců(Modřice) Sraz na nádraží v 7.35,odjezd vlakem v 7.44h.Propozice-odkaz
Přílohy: Mem.Krejciho KP druzstev OP Modrice
Pavel Krupica | 26/Mar/2011 | Autorizováno registrovaným heslem | ID_zprávy: 1140

Plán turnajů a zápasů družstev na březen 2011
1.3.úterý Základní soutěž družstev.Sraz na nádraží v 15.35 Odjezd vlakem v 15.44

Kuřim "F"-Lokomotiva "O"
Kuřim "G"-Lokomotiva "P"

4-5.3.2011 pátek a sobota-KP žáků jednotlivců.Doprava bude
upřesněna do středy.V pátek budou děti ve škole omluveny!!!

8.3.2011 Turnaj druhé úterý. Sraz na nádraží v 14.35 Odjezd vlakem v 14.44
Pavel Krupica | 03/Mar/2011 | Autorizováno registrovaným heslem | ID_zprávy: 1138

Figurková školička, změna termínu na čtvrtek 3. března
Upoutávka Vzdělávací seminář Figurková školička proběhne ve čtvrtek 3. března (a ne ve středu 2. března, jak bylo původně mylně avizováno).
Odkazy: INFO
Jan Kolařík | 15/Feb/2011 | Autorizováno registrovaným heslem | ID_zprávy: 1137

Pozor změna termínu!!!!!!!!!!!!!!!
KP mladšího dorostu se přesouvá na 12.2.2011 Tuto sobotu tedy 5.2.se žádná akce nekoná!!!!!!!!!!!
Pavel Krupica | 02/Feb/2011 | Autorizováno registrovaným heslem | ID_zprávy: 1136

Figurková školička, seminář v Brně
Figurková školička Pro případné zájemce z řad učitelů ZŠ, rodičů a hráčů ŠK Kuřim posílám odkaz na seminář "Figurková školička". Seminář je zdarma a koná se ve středu 2. března 2011 od 13:00 v klubovně Lokomotivy Brno. Je však nutné se předem zaregistrovat.
Případní budoucí lektoři mohou velice pomoci k dalšímu rozvoji mládežnického šachu v Kuřimi. Jako příklad uvádím Mgr. Alenu Kubáčkovou z Ratíškovic, která začala sama hrát šachy před dvěma roky a v Ratíškovicích vybudovala za dva roky velice slušnou základnu 30. dětí!
Odkazy: Seminář_info, Ratíšk. úspěchy, WWW_stránky
mailem Krupica Pavel | 02/Feb/2011 | Neautorizovaný nick | ID_zprávy: 1135

Plán turnajů a zápasů družstev na únor 2011
úterý 8.2.2011 Turnaj "Druhé úterý"
Sraz na nádraží v 14.35,odjezd vlakem v 14.44h

sobota 12.2.2011 Krajský přebor družstev mladšího dorostu.
Sraz na nádraží v 8.35.Odjezd vlakem v 8.44.
Rozpis zápasů:
9:30 DDM Vyškov "B"-Kuřim "A"
9:30 Kuřim "B"-Lokomotiva Brno "D"
11:45 Sokol Zastávka-Kuřim "A"
11:45 Kuřim "B"-DDM Vyškov "B"
14:00 Boskovice-Kuřim "A"
14:00 Kuřim "B"-Sokol Zastávka

neděle 13.2.2011 Zápas OP družstev Sokol Tišnov "B"-Kuřim "E"
Doprava bude upřesněna později.

úterý 15.2. Základní soutěž družstev zápas Kuřim "G"-Lokomotiva Brno "O"
Sraz na nádraží v 15.35, odjezd vlakem v 15.44

úterý 23.2. Základní soutěž družstev zápas Kuřim "F"-Kuřim "G"
Hraje se na DDM v Kuřimi od 15h

sobota 26.2. Gillarův memoriál
Doprava bude upřesněna později.

neděle 27.2. Okresní přebor družstev zápas Kuřim "E"-Vranovice
Hraje se na DDM Kuřim od 9h
mailem Krupica Pavel | 02/Feb/2011 | Neautorizovaný nick | ID_zprávy: 1134

Plán turnajů a zápasů družstev na leden 2011
2011: krajským přeborníkem škol se stala ZŠ Tyršova Kuřim 4.1.2011-úterý Základní soutěž družstev.
Lokomotiva Brno "O"-Kuřim "G"
Lokomotiva Brno "N"-Kuřim "F"

Hraje se na ZŠ Staňkova.Sraz na nádraží v 15.35 Odjezd vlakem v 15.44

8.1.2011-sobota Krajský přebor mladšího dorostu (Rozpis zápasů+ soupisky viz příloha) Hraje se na ZŠ Staňkova
Sraz na nádraží v 8.35.Odjezd vlakem 8.44

9:30h Kuřim A- Vranovice
Kuřim B-Boskovice

11:45h Kuřim A-Duras Brno C
Kuřim B-Vranovice

14h Kuřim A-Lokomotiva Brno D
Kuřim B-Duras Brno C

11.1.2011-úterý Pravidelný turnaj Druhé úterý (propozice viz příloha)
Sraz na nádraží v 14.35 Odjezd vlakem v 14.44

18.1.úterý základní soutěž družstev
Hraje se na ZŠ Staňkova.Sraz na nádraží v 15.35.Odjezd vlakem v 15.44

Kuřim "G"-Lokomotiva Brno "N"
Kuřim "F"-Lokomotiva Brno "O"

26.1.2011 středa-Krajské kolo přeboru škol (Břeclav) Doprava bude upřesněna později!!!!!!!!!!!!!!!

29.1.2011 Turnaj Krajský přebor žáků v rapid šachu v Ratíškovicích-(Propozice zašlu co nejdříve)
Doprava na turnaj bude upřesněna později!!!!!!!!!!!!!!
Pavel Krupica | 31/Dec/2010 | Autorizováno registrovaným heslem | ID_zprávy: 1132

Plán turnajů na 12/2010
ŠK Kuřim úterý 7.12.
Základní soutěž družstev-zápasy:
ŠK Lokomotiva Brno "N"-ŠK KME-DDM Kuřim "G"
ŠK Lokomotiva Brno "O"-ŠK KME-DDM Kuřim "F"
Sraz na nádraží v 15.35 Odjezd vlakem v 15.44

neděle 12.12.
Okresní přebor družstev zápas
ŠK KME-DDM Kuřim "E"-ŠK KME-DDM Kuřim "L"
Hraje se na DDM v Kuřimi od 9h

úterý 14.12.2010
Tradiční turnaj "Druhé úterý"
Sraz na nádraží v 14.35h Odjezd vlakem v 14.44h!!!!!

sobota 18.12.2010
2.turnaj seriálu KP mládeže v rapid šachu-Vánoční turnaj Břeclav 2010
Doprava a sraz bude upřesněno později!!!!!!!!!!!!!

úterý 21.12.
Základní soutěž družstev-zápasy:
ŠK KME-DDM Kuřim "G"-Lokomotiva BRNO "O"
ŠK KME-DDM Kuřim "F"-Lokomotiva Brno "N"
Hraje se na ZŠ Staňkova Sraz na nádraží v 15.35,odjezd vlakem v 15.44
Krupica, mailem | 06/Dec/2010 | Neautorizovaný nick | ID_zprávy: 1131

23.11.2010 Okresní kolo Přeboru škol v šachu Brno-venkov
Jungmannova (foto Dumek) Citujeme z článku Aleše Dumka ze stránek JmŠS:

Mezi osmi nejmladšími týmy si nejlépe vedlo družstvo ZŠ Kuřim Jungmannova (22,5b) ve složení Filip Jahn, Jan Pělucha, Miroslav Bauer, David Špunar.
Druhou postupovou příčku
obsadila pro změnu opět Kuřim, tentokrát ZŠ Kuřim Tyršova „A“ (21b), jejíž barvy hájili
Viktor Vondruška, Jakub Křivánek, David Němec, Jakub Němec, Petr Matoulek.
Jan Kolařík | 30/Nov/2010 | Autorizováno registrovaným heslem | ID_zprávy: 1130

Kuřimská šachová akademie
Kuřimská šachová akademie(dále jen KŠA), pracuje pod hlavičkou šachového klubu. Naším cílem je do budoucna rozvinout výuku šachů do MŠ pro děti předškolního věku. Pro žáky základních škol plánujeme kroužky od pondělí do pátku a pro nejúspěšnější hráče pak zařazení nejen do nejlepších mládežnických soutěží v ČR, ale i do soutěží dospělích. Naším cílem je vychovat nejen dobré hráče šachu, ale především slušné občany, kteří se v budoucnu mohou stát významnou osobností nejen Kuřimi, Jihomoravského kraje, ale třeba i důležitou osobností ČR v jiných aktivitách.
Přílohy: Příloha_1
Pavel Krupica | 08/May/2010 | Autorizováno registrovaným heslem | ID_zprávy: 1129

Květen 2010, plán turnajů
ddm 11.5.úterý-Tradiční turnaj "Druhé úterý" sraz na nádraží v 15:05 odjezd vlakem v 15:14.
15.5. sobota-Turnaj v Kuřimi na DDM - vstup pro všechny zdarma!!!
15.5.-16.5.Mistrovství ČR chlapců do 8.let - Malenovice u Frýdku-Místku.
22.5.sobota - 5.turnaj série GP mládeže v rapid šachu ve Vyškově.
29.5.-30.5.Mistrovství ČR družstev starších žáků - Zaječice
Přílohy: Propozice
Krupica Pavel | 05/May/2010 | Neautorizovaný nick | ID_zprávy: 1128

30.03.2010 Základní soutěž dohrána.
100330_druzstvoE Je dohráno, kuřimáci postupují.
Odkazy: Článek na JmŠS
Přílohy: Závěrečná zpráva
Jan Kolařík | 03/Apr/2010 | Autorizováno registrovaným heslem | ID_zprávy: 1002

Plán turnajů na duben 2010
ŠK Kuřim 10.4.2010 sobota Krajský přebor družstev mladších žáků
13.4.2010 úterý Tradiční turnaj Druhé úterý
20.4.-21.4. Mistrovství ČR přeboru škol 1-5. třída
Pavel Krupica | 03/Apr/2010 | Neautorizovaný nick | ID_zprávy: 168

Copyright (c)2006 KolJa & Gonzmen